Άργησε αλλά θα ‘ρθει το κύμα κακοκαιρίας σε όλο το Νομό Καβάλας

 Άργησε αλλά θα ‘ρθει το κύμα κακοκαιρίας σε όλο το Νομό Καβάλας

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται από το πρωί η Πολιτική Προστασία και η τοπική αυτοδιοίκηση στον Νομό μας. Άπαντες περιμένουν το κύμα κακοκαιρίας αλλά αυτό αργεί. «Θα έρθει, είναι σίγουρο» μας είπε πριν λίγο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με την ίδια πρόβλεψη, η κακοκαιρία στο Νομό μας θα διαρκέσει λιγότερο από 24 ώρες. Θα αρχίσει αύριο, το αργότερο αύριο το απόγευμα.

Σήμερα από το πρωί σημειώθηκε πτώση της θερμοκρασίας. Χιόνισε στα ορεινά του χερσαίου τμήματος του Νομού. Το μεσημέρι και το απόγευμα χιόνισε και στα ορεινά της Θάσου. Τα προβλήματα που υπήρξαν κι αντιμετωπίστηκαν, είχαν σχέση με τις χαμηλές θερμοκρασίες. Η ελαφρά χιονόπτωση μαζί με το κρύο δημιούργησε παγετό. Τότε χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί αλάτι. Αυτό έγινε στα ψηλά, σε επαρχιακούς δρόμους προς Βουνοχώρι- Λεκάνη- Λυκόστομο.

Τόσο οι Δήμοι όσο και η Πολιτική Προστασία αναμένουν την εξέλιξη των φαινομένων προκειμένου να δράσουν αμέσως. Ελπίζουν ότι η κακοκαιρία στο Νομό Καβάλας θα είναι σχετικά ήπια ή ηπιότερη απ’ ότι αρχικά ανέμεναν. Θυμίζουμε ότι το κύμα κακοκαιρίας που έχει το όνομα «Σοφία» αναμένονταν στην Καβάλα από σήμερα  το πρωί. Υπήρξε καθυστέρηση, νέες προβλέψεις το περιέγραφαν να μας επηρεάζει σήμερα βράδυ. Με τα νέα στοιχεία η χιονόπτωση στο Ν. Καβάλας (και στα πεδινά) αναμένεται αύριο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης