• 29 Μαρτίου 2024,

Αργυρό μετάλλιο ο Γιάννης Μαρτίδης στους Βαλκανικούς αγώνες στο Σαράγεβο

 Αργυρό μετάλλιο ο Γιάννης Μαρτίδης στους Βαλκανικούς αγώνες στο Σαράγεβο

Νέα επιτυχία του 17χρονου Γιάννη Μαρτίδη που στους Βαλκανικούς αγώνες  παίδων που έγιναν στο Σαράγεβο της Βοσνίας κατέκτησε τη 2η θέση στα 51 κιλά της Ελευθέρας Πάλης.

Ο νεαρός αθλητής του Μ. Α Ζυγού Καβάλας έχασε στον τελικό στα σημεία από Τούρκο αντίπαλο. Η αναμέτρηση τους κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Ο Γιάννης Μαρτίδης συμμετείχε με την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας που είχε προπονητή τον πατέρα του, Αλέξη Μαρτίδη.

Οι αγώνες ήταν υψηλού επιπέδου και για να φτάσει στον τελικό ο Γιάννης πέτυχε 2 νίκες με αντιπάλους από τα Σκόπια και τη Ρουμανία.

Συμμετείχαν 11 χώρες.

Μέχρι το τέλος της χρονιάς ο Μαρτίδης δε θα λάβει μέρος σε άλλους αγώνες παρά μόνο θα προετοιμάζεται για το 2019. Αλλάζει κατηγορία και από την Παίδων πηγαίνει στην Εφήβων αλλά και στην  ανδρών.

Με δηλώσεις του ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Γιάννη Ιωσηφίδη που είναι ιδιοκτήτης αρτοποιείου στις Κρηνίδες(Ο Φούρνος του Γιαννάκη)  και πάντοτε εδώ και πολύ καιρό  «συμπαίκτης» του Γιάννη σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.   Οσον αφορά τους Βαλκανικούς αγώνες που έλαβε μέρος είπε χαρακτηριστικά: « Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και οι αθλητές που έλαβαν μέρος αποτελούσαν ότι καλύτερο σε αυτή την ηλικία για τις χώρες τους. Έμεινα ευχαριστημένος αν και θα μπορούσα να πάρω την 1η θέση.   Δυστυχώς στο τέλος η αναμέτρηση με τον Τούρκο αθλητή κρίθηκε υπέρ του στα σημεία. Για μένα ήταν μια μεγάλη εμπειρία αλλά και συνέχεια των καλών εμφανίσεων που έχω σε διεθνές επίπεδο.  Θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρα μου αλλά και όλη την οικογένεια μου που ήταν και πάλι δίπλα μου.  Τώρα θα συνεχίσω τις προπονήσεις και πιστεύω πάλι σε μεγάλες διακρίσεις το 2019 παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζω με το χώρο προπόνησης»

 

Διαβάστε επίσης