Άρης Βέρρος : Το πρόγραμμα και οι νέοι υποψήφιοι του συνδυασμού

 Άρης Βέρρος : Το πρόγραμμα και οι νέοι υποψήφιοι του συνδυασμού

Συνδημότισσες και συνδημότες.

Σας καλωσορίζω, εκ μέρους όλων των μελών της Συμπαράταξης Πολιτών, στην παρουσίαση του προγράμματος μας καθώς και στην παρουσίαση της δεύτερης ομάδας υποψηφίων για τις επερχόμενες εκλογές για τον Δήμο Καβάλας. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς που είστε απόψε εδώ και μας τιμάτε με την παρουσία σας.

Το πρόγραμμα μας βασίζεται στις βασικές αρχές της παράταξης μας, της Συμπαράταξης Πολιτών

Στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας, της συλλογικότητας

της προστασίας του περιβάλλοντος

της βιώσιμης ανάπτυξης

της ελευθερίας της έκφρασης

 

Το πρόγραμμα μας αποτελεί προϊόν της πολύχρονης δράσης και συμμετοχής μας στο πολιτικό γίγνεσθαι του Δήμου Καβάλας και της συμμετοχής μας στους κοινωνικούς αγώνες και τα κινήματα .

Το πρόγραμμα μας διαμορφώθηκε από τη συναναστροφή μας και τον ανοιχτό και διαρκή διάλογο με τους συνδημότες μας από όλα τα τμήματα της κοινωνίας- άλλωστε όλοι και όλες μας είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της.

Από τις συζητήσεις με τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας.

Στο πρόγραμμα μας αποτυπώνεται το όραμα μας για το Δήμο Καβάλας Ένα όραμα για το σήμερα και το αύριο, που δεν πετά στα σύννεφα αλλά σε σταθερές βάσεις που διαπνέεται από ρεαλισμό και εφικτές προτάσεις.

Στις επερχόμενες εκλογές της 26η Μαΐου σας καλούμε να στηρίξετε την Συμπαράταξη Πολιτών ώστε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας με αποφασιστικότητα, με σχεδιασμό, με προγραμματισμό, με υπευθυνότατα και αποτελεσματικότητα .

Η Συμπαράταξη πολιτών ζητά τη θετική στήριξη σας για να διοικήσει το Δήμο.

Για μια διοίκηση με διαφάνεια, με δημοκρατία, σε διάλογο με την κοινωνία και όχι ερήμην της και που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των δημοτών στα τεκταινόμενα στον τόπο τους

Για μια διοίκηση που στόχο έχει την επίλυση των προβλημάτων με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι των μεγάλων (ή και μικρότερων) συμφερόντων και είναι απέναντι σε παραγοντισμούς και σε λογικές πελατειακών σχέσεων

 

Για μια διοίκηση που έχει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της φτώχειας, της ανεργίας και τη στήριξη όλων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και των προβλημάτων της καθημερινότητας.

 

Για μια διοίκηση που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη μεγαλύτερη δυνατή ενεργοποίηση των δημοτών και την ανάπτυξη.

 

Που θεωρεί την ύπαρξη και την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου προς όφελος της κοινωνίας, έννοια ταυτόσημη με την ποιότητα ζωής

 

Που δημιουργεί δομές για την πολιτιστική δημιουργία, την έκφραση ανησυχιών και αναζητήσεων των δημοτών-ιδιαίτερα των νέων-και το μαζικό – λαϊκό αθλητισμό.

 

Για ένα δήμο διεκδικητικό, αποκεντρωμένο και απαλλαγμένο από δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες που ταλαιπωρούν του δημότες .Που δίνει έμφαση στις Τεχνολογιές των Πληροφοριών και της επικοινωνίας .

 

Για ένα δήμο που δεν παραχωρεί σε ιδιώτες τις λειτουργίες των υπηρεσιών του και προκρίνει τη μόνιμη εργασιακή σχέση για τους εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

 

Φίλες και φίλοι,

Η ουσιαστική λειτουργία των τοπικών συμβουλίων, η καθιέρωση του συμμετοχικού προϋπολογισμού, η διαφανής λειτουργία του Δήμου σε όλα τα επίπεδα, η απαραίτητη διαδικασία λογοδοσίας, η αποτελεσματικότητα, η αμεροληψία, η χρηστή διοίκηση, η άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των δημοτών, η εμβάθυνση της αμεσοδημοκρατίας είναι μερικές από τις τομές που πάντα πρεσβεύαμε και θα κάνουμε πράξη.

Η αντίθεσή μας στο Δημαρχοκεντρικό μοντέλο και η καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτελούσαν πάντα θέσεις της παράταξής μας. Η καθιέρωση της απλής αναλογικής με το Κλεισθένη ,παρ όλου που σε πολλούς δεν αρέσει, μας φέρνει όλους αντιμέτωπους με μία νέα πραγματικότητα . Και αυτό γιατί, παρά τις ελλείψεις του, απαντά στα προβλήματα διοίκησης με περισσότερο δημοκρατία και συνεργασία . Πεδίο δόξης λαμπρό για όσους και όσες διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για τη δημοκρατία και τη συνεργασία.

Το πρόγραμμα μας που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα, δεν είναι έκθεση ιδεών, ούτε ασκήσεις επί χάρτου.

Είναι το όραμα μας για τον Δήμο Καβάλας είναι η βάση πάνω στην οποία θα στηριχθούμε και θα χτίσουμε το μέλλον του τόπου μας.

Σας ευχαριστώ

Καλό Αγώνα και με τη νίκη.

Και τώρα ο λόγος σε μέλη της Συμπαράταξης Πολιτών ώστε να παρουσιάσουν τους βασικούς άξονες του προγράμματος μας.

 

Oι νέοι υποψήφιοι

 

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣΙΣΤΟΡΙΚΟΣ-

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΝΙΚΗΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ
ΜΩΥΣΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΠΡΩΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΚΟΥ ΑΛΕΞΙΑΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΗΤΡΙΑ
ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ-

ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΜΟΔΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ
ΣΙΑΜΑΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΚΟΣ ΥΠΠΑΛΗΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΣΑΜΛΙΔΗΣ ΜΙΛΤΟΣΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΤΖΑΒΛΑ ΑΘΗΝΑΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
ΦΡΑΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

Διαβάστε επίσης