Άριστη μουσική εκδήλωση για τους ηλικιωμένους στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 Άριστη μουσική εκδήλωση για τους ηλικιωμένους στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

Κατάμεστο από κόσμο ήταν το απόγευμα της Δευτέρας το δημοτικό θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Αυτή ήταν η πρώτη επιτυχία της κοινής εκδήλωσης του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας. Θέμα της η τρίτη ηλικία, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Ηλικιωμένων. Δεύτερη επιτυχία τα εύστοχα λόγια που ακούστηκαν στην έναρξη του μουσικού γεγονότος. Η ομιλία της κ. Νικολαϊδου, της κ. Κορίνας Χιώτη Πρασσά και ο χαιρετισμός της Δημάρχου έφτιαξαν κατάλληλο κλίμα. Τα λόγια που ακούστηκαν ήταν και σύντομα και πετυχημένα. Ίσως γιατί ήταν αυθόρμητα. Ο δε Κώστας Χίζαρης, λίγο πριν αρχίσει η μουσική, τα συμπλήρωσε με ένα δικό του σχόλιο.

Οι ηλικιωμένοι έχουν την τιμητική τους όλο το χρόνο κι όχι μόνο την 1η του Οκτώβρη. Η κρίση έκανε πρωταγωνιστές όσους πίστεψαν ότι ήρθε η ώρα να ξεκουραστούν. Αμ δε. Κάθε νοικοκυριό έχει ανάγκη μια τέτοια στήριξη, προσφέρεται είναι βέβαιο. Οι νεότεροι αναγνωρίζουν τη βοήθεια κι όσο μπορούν ανταποδίδουν. Σημειώνουμε ότι στην ομιλία της η κ. Νικολαϊδου (πρόεδρος της Φιλοπτώχου) διάβασε ποίημα που έγραψε το 2003 ηλικιωμένος που τότε φιλοξενούνταν στο Πουλίδειο Γηροκομείο. Το περιεχόμενο του ταίριαζε ακόμη και στο σήμερα.

Επακολούθησε η μουσική και το τραγούδι. Στις κιθάρες εκτός από τον Κώστα Χίζαρη και ο Τάσος Δέλλιος. Στο τραγούδι η Ελένη Γαλανοπούλου. Σωστά στην έναρξη της εκδήλωσης διαβάστηκαν τα βιογραφικά τους. Αμέσως μετά υπήρξε πρόγραμμα 1,5 ώρας. Στο πρώτο μέρος μουσική από τις κιθάρες και στο δεύτερο κιθάρες μαζί με τραγούδι. Η Ελένη Γαλανοπούλου «ανταγωνίστηκε» τους μουσικούς που ήταν δίπλα της. Παρέσυρε το κοινό στο τραγούδι. Άλλωστε ότι ακούστηκε ήταν γνωστό στους παρευρισκόμενους. Η ομάδα χειροκροτήθηκε θερμά, τίμησε την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι διοργανωτές. Η επιλογή των τραγουδιών σωστή. Σημειώνουμε ότι η ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης ήταν δωρεάν, προσφορά του Βασίλη Αναστασιάδη. Τον ευχαρίστησαν για αυτόν τον λόγο και οι δύο πρόεδροι.

Στις πρώτες σειρές των καθισμάτων ήταν (εκτός από τη Δήμαρχο) οι Μάκης Παπαδόπουλος, Πέτρος Πετρόπουλος, Ζήσης Μπόνιας, πατέρας Στέφανος ως εκπρόσωπος της Ι. Μητρόπολης, Δημοσθένης Τουλκίδης. Είδαμε επίσης τις προέδρους του Φαρμακευτικού συλλόγου Σ. Ρακιτζή, της Πνοής Ι. Χατζηβαρύτη (μαζί με την κ. Νίκη Ανέστη), την κ. Άννα Γιοβανιού των Γιατρών του Κόσμου, την Μαρίνα Φιλιππίδου κτλ.

 

 

Διαβάστε επίσης