Αρμοδιότητα της Αστυνομίας πιθανές παραβατικές συμπεριφορές στην αυλή του 6ου Λυκείου

 Αρμοδιότητα της Αστυνομίας πιθανές παραβατικές συμπεριφορές στην αυλή του 6ου Λυκείου

Κάτοικοι που διαμένουν πλησίον του 6ου Λυκείου (πρώην Πολυκλαδικό) κι ειδικότερα της αυλής του σχολείου παρίστατο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα το απόγευμα. Μίλησαν αναλυτικά για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν φέτος το καλοκαίρι.

Το περιέγραψαν ως εξής: Αργά το βράδυ συγκεντρώνονται στην αυλή του σχολείου  άτομα που συνεχίζουν εκεί τη διασκέδασή τους,  προκαλώντας θόρυβο. Ενοχλούν τους περίοικους που δεν μπορούν να κοιμηθούν παρά το ότι πρόκειται για εργαζόμενους που την επόμενη μέρα πρέπει να ξυπνήσουν νωρίς το πρωί.

Οι κάτοικοι της γειτονιάς ζήτησαν από τη διοίκηση του δήμου να μεριμνήσει ώστε να υπάρχει σχολικός φύλακας και μετά τις 11:00 το βράδυ. Σήμερα ο σχολικός φύλακας στο 6ο Λύκειο αποχωρεί στις 11:00 το βράδυ και έτσι τις επίμαχες ώρες στο σχολείο δεν είναι κανείς. Ζητούν λοιπόν να υπάρχει ησυχία κάτι που ισχυρίζονται ότι μπορεί να επιβάλει ο σχολικός φύλακας.

Η απάντηση της διοίκησης του δήμου παραπέμπει στην δράση της Ελληνικής Αστυνομίας,  η οποία σχετικά θα ειδοποιηθεί.

Η κυρία Τσανάκα είπε στους κατοίκους της περιοχής ότι αρμόδια για τη διατάραξη της κοινής ησυχίας είναι η ελληνική αστυνομία την οποία ο Δήμος Καβάλας θα ενημερώσει προκειμένου να δείξει ενδιαφέρον για την κατάσταση που επικρατεί αργά το βράδυ στην αυλή του συγκεκριμένου σχολείου. Ο κ. Σιμιτσής είπε συμπληρωματικά (μιλώντας στην Πρωινή) ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ένας μόνο σχολικός φύλακας δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Ίσα ίσα, είπε, που με έναν μόνο σχολικό φύλακα «απέναντι» σε αυτές τις παρέες τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα.

 

 

Διαβάστε επίσης