Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι Παρασκευή βράδυ στο Φρούριο

 Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι Παρασκευή βράδυ στο Φρούριο

Μία πολύ όμορφη μουσική παράσταση πρόκειται να παρακολουθήσουν οι καβαλιώτες το βράδυ της Παρασκευής στο Φρούριο. Είναι ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι. Ένα μουσικό ταξίδι που προέκυψε από τη συνεργασία του μουσικού ωδείου Παγγαίου και της χορωδίας του συλλόγου κατοίκων της Κηπούπολης και της Καλαμίτσας.

Οι δύο ομάδες συνδέονται μέσω του Νίκου Μπογιάρη, ο οποίος είναι ο μαέστρος στο συγκεκριμένο γεγονός. Η παράσταση παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες σε εκδήλωση που έγινε στη Σκόπελο. Έχει ως θέμα της στα 25 χρόνια ρεμπέτικης ιστορίας στην Ελλάδα από το 1930 μέχρι το 1955. Η εκδήλωση στο Φρούριο θα αρχίσει στις 8:30 το απόγευμα της Παρασκευής και διαρκεί δύο περίπου ώρες.

Θα υπάρχει συμβολικό εισιτήριο 5 ευρώ. Τα χρήματα προορίζονται για την ενίσχυση του συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου Καβάλας.

Στο σχήμα συμμετέχει η χορωδία του συλλόγου Κηπούπολης Καλαμίτσας με 20 περίπου άτομα την οποία εκπαιδεύει ο Νίκος Μπογιάρης αλλά και οι «Παγγαιορείτες» με 15 μουσικούς και 5 τραγουδιστές από το μουσικό ωδείο Παγγαίου. Μουσική πρωτοβουλία επίσης του Νίκου Μπογιάρη.

Στη Σκόπελο το πρόγραμμα καταχειροκροτήθηκε καθώς ήταν μία προσεγμένη δουλειά που ξάφνιασε ευχάριστα όσους την παρακολούθησαν.

Η εκδήλωση στη Σκόπελο ήταν ένα αντάμωμα με θέμα το ρεμπέτικο τραγούδι και την ιστορία του. Μετά την εκδήλωση στο Φρούριο το ίδιο σχήμα προετοιμάζεται για μία ακόμη εμφάνιση που θα γίνει στο τέλος Καλοκαιριού στα Κάστρα της Νέας Περάμου.

 

Διαβάστε επίσης