Υπάρχει τουρισμός αλλά όχι κίνηση στην αγορά

 Υπάρχει τουρισμός αλλά όχι κίνηση στην αγορά

Δύο παράγοντες της αγοράς και του τουρισμού επιβεβαιώνουν την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη και ο υπόλοιπος νομός το τελευταίο διάστημα. Εικόνα αυξημένης τουριστικής κίνησης. Προσεγγίζουν το θέμα από τη δική του πλευρά κάθε ένας. Ο Γιώργος Σκληρής διευθυντής του ξενοδοχείου Γαλαξίας, από την πλευρά των διανυκτερεύσεων και κρατήσεων. Ο Βασίλης Λεμονίδης ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου,  από την καταναλωτική συμπεριφορά των τουριστών που κάνουν τις διακοπές τους στην Καβάλα. Συμφωνούν ότι η αυξημένη παρουσία τουριστών θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος Αυγούστου.

Ο Γιώργος Σκληρής μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής και είπε: «Αυτή την περίοδο υπάρχουν όντως υψηλές πληρότητες αφού είναι και η εποχή τέτοια. Είναι αρκετά δύσκολο σήμερα να βρεις ελεύθερο δωμάτιο στα ξενοδοχεία. Πάνω-κάτω είμαστε στα περσινά επίπεδα.  Αυτοί που μας επισκέπτονται είναι Έλληνες και Βαλκάνιοι. Οι Τούρκοι και φέτος δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Γενικότερα αυτοί που προτιμούν την Καβάλα για τις διακοπές τους είναι μέσου οικονομικού επιπέδου.  Φυσικά και τους ενημερώνουμε για τις εκδηλώσεις που γίνονται όσο καιρό είναι στην πόλη μας. Τις οποίες τις παρακολουθούν και αποκομίζουν από αυτές καλές εντυπώσεις. Για το τι θα γίνει στη χειμερινή περίοδο, είναι κάτι για το οποίο πρέπει να κάνουμε δουλειά και σχεδιασμό ώστε να διατηρηθούν οι κρατήσεις και οι διανυκτερεύσεις σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο».

Ο Βασίλης Λεμονίδης προσεγγίζοντας την τουριστική κίνηση από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου είπε:  «Πραγματικά φαίνεται ότι έχουμε πολύ κόσμο αυτή την εποχή στην πόλη και στον υπόλοιπο νομό. Εκτιμώ ότι η ίδια κατάσταση θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Αυγούστου. Οι τζίροι μας δεν άλλαξαν, δεν επηρεάστηκαν θετικά. Τουλάχιστον όχι ως τώρα. Οι τουρίστες -όπως μου λένε πολλοί συνάδελφοί-  κυκλοφορούν αλλά ενώ κινούνται στην αγορά δεν ψωνίζουν. Πολύ περισσότερο δεν ψωνίζουν από τους μικρομεσαίους».

 

Διαβάστε επίσης