Αρνητική υποδοχή

 Αρνητική υποδοχή

Έγραψα χθες ένα κείμενο σ’ αυτήν εδώ στη στήλη (Σημεία και τέρατα) που είχε τίτλο: «Ο φόβος και η αβεβαιότητα καθορίζουν πλέον τη ζωή μας» και αφορούσε την κατάσταση που βιώνουμε όλοι με την πανδημία, με τον βομβαρδισμό και την ποιότητα της ειδησεογραφίας από τα μεγάλα κανάλια και πόσο όλο αυτό το κλίμα επηρεάζει τη ζωή μας που μοιάζει πια με ταινία θρίλερ. Συγχρόνως ασκούσα και μια κριτική στην κυβέρνηση για την ολιγωρία της να λάβει έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα αλλά και να προχωρήσει -με βάση το σύνταγμα- και σε επιτάξεις ΜΕΘ των μεγάλων ιδιωτικών ιατρικών κέντρων και κλινικών.

Το εν λόγω κείμενο αναρτήθηκε όπως πάντα τόσο στην ιστοσελίδα της Πρωινής (proininews,gr) όσο και στο facebook της εφημερίδας μας.

Η υποδοχή που έγινε σ’ αυτό το κείμενο αποτέλεσε για μένα μια δυσάρεστη έκπληξη. Πολλά αρνητικά σχόλια από υβριστικά έως απειλητικά, συνισταμένη των οποίων ήταν ότι πολλοί από τους «σχολιαστές» -ήταν φανερό- δεν είχαν διαβάσει το κείμενο παρά μόνον τον τίτλο.

Μου έκανε επίσης εντύπωση το πόσο συμπυκνωμένο μίσος περιείχαν αυτά τα σχόλια.

Δεν λέω να μη διαφωνεί κάποιος με τις απόψεις που εκφράζω. Και να διαφωνεί μάλιστα ριζικά και κάθετα. Αλλά γιατί πρέπει να γράφει μ’ αυτό το ύφος την όποια αντίρρησή του ή τις όποιες διαφορετικές απόψεις του. Γιατί πρέπει πάντα πίσω από το κείμενο κάποιου δημοσιογράφου ή σχολιογράφου να κρύβονται σκοτεινές δυνάμεις, εβραίοι, μασόνοι ή άλλοι ισχυροί του κόσμου και όλοι οι δημοσιογράφοι συλλήβδην μικροί και μεγάλοι, των μεγάλων πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδων αλλά και των επαρχιακών ΜΜΕ, να είναι αργυρώνητοι; Δεν υπάρχουν ελεύθερες πέννες; Ποιοι είναι αυτοί που διεκδικούν για τον εαυτό τους την μόνη αλήθεια και την ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη γνώμη τους;

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι τα περισσότερα απ’ αυτά τα αρνητικά, μηδενιστικά σχόλια προέρχονται από νέους ανθρώπους που φαίνεται ότι πολύ νωρίς ρέπουν προς τον φανατισμό. Κρίμα.

Παραθέτω μερικά από τα σχόλια που αναφέρω (με την ορθογραφία τους) για να καταλάβετε τι εννοώ:

  • Να φοβάστε τον φοβο που θα έχετε εσείς και κάθε συνένοχος σε αυτο το φιάσκο από την οργή του λαού, ξεφτιλες
  • Ας είστε καλά.. Βάλατε μια χαρά το χεράκι σας
  • Τον φόβο τον έσπειραν οι κυβερνωντες με την αμέριστη συμπαράσταση των ΜΜΕ ασφαλώς με το αζημίωτο βεβαίως βεβαίως.. Γι αυτό τα παραμυθακια σας αλλού.

 

Θόδωρος Θεοδωρίδης

Διαβάστε επίσης