• 18 Μαΐου 2024,

Αρνητικό ρεκόρ 5ετιας στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων

 Αρνητικό ρεκόρ 5ετιας στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων

Οριστικά λίγα θα είναι και φέτος το Καλοκαίρι τα κρουαζιερόπλοια που θα έρθουν στο λιμάνι της Καβάλας. Οι αφίξεις κινούνται στα περσινά επίπεδα, υπολογίζονται σε 5 ή 6. Υπάρχει μια κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες που πάντως αυξάνει ελαφρώς τις αφίξεις, οι οποίες σε γενικές γραμμές παραμένουν λίγες.
Την 1η Απριλίου υπήρξε η «ξαφνική» άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου του 2018. Θα την χαρακτηρίζαμε εκτός προγράμματος. Επόμενη θα γίνει στις 12 Ιουλίου. Τον Αύγουστο θα έρθει ένα ακόμη και το Φθινόπωρο (Οκτώβρη) δύο ή τρία. Δεδομένου του ότι πέρσι υπήρξαν αφίξεις 6 κρουαζιερόπλοιων, φέτος είναι πιθανό αυτές να λιγοστέψουν κι άλλο. Να είναι 5. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ 5ετίας! Είναι κάτι που παρατηρείται και σε άλλα λιμάνι στο Β. Αιγαίο, λιμάνι που έχουν σχέση (μέσω της κρουαζιέρας) με το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. Κι όμως το 2016 οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στην Καβάλα ήταν 19 και το 2014 οι αφίξεις ήταν 26!
*Στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας υπάρχει αναρτημένος κατάλογος αφίξεων κρουαζιερόπλοιων για το Καλοκαίρι του 2019. Σε αυτόν υπάρχουν και αναφέρονται 5 αφίξεις πλοίων από την Πρωτομαγιά του 2019 έως τον Οκτώβρη του ίδιου έτους.

Διαβάστε επίσης