«Ας έτονε να έλεπα τα χώματα της Μπάφρας»

 «Ας έτονε να έλεπα τα χώματα της Μπάφρας»

 

 

Γράφει ο Μπάμπης Παναγιωτίδης

 

Το θεατρικό εργαστήρι του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης παρουσίασαν στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης την παράσταση «Ας έτονε να έλεπα τα χώματα της Μπάφρας»

σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Ο κόσμος που βρέθηκε στο χώρο ήταν πολύ περισσότερος από τα 300 καθίσματα γεγονός που ανάγκασε τους συντελεστές να γνωστοποιήσουν ότι η παράσταση θα παίζονταν – για όσους δεν θα μπορούσαν να την δουν το Σάββατο – την επόμενη ημέρα, δηλαδή σήμερα Κυριακή 29 Απριλίου.

Μια αληθινή ιστορία του Αλέξανδρου Κυριακίδη που εκτυλίσσεται από την Μπάφρα του Πόντου και καταλήγει στο Στεγνό Καβάλας όπου μετά από επτά χρόνια περιπλάνησης συναντά στα 1930 τα αδέρφια του.

Τα εύσημα σ’ όλους τους συντελεστές της παράστασης και όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια των καθηγητών και των μαθητών των σχολείων της Χρυσούπολης. Ιδιαίτερη αναφορά στην δισέγγονη του Αλέξανδρου Κυριακίδη, την Κική Ξανθοπούλου που είχε την συγγραφική επιμέλεια του έργου, κάτι που τόνισε – μεταξύ άλλων – και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος φανερά συγκινημένος μετά το πέρας της παράστασης βραβεύοντας την νεαρή συγγραφέα. Στη συνέχεια η Ποντιακή Λύρα έδωσε τον ρυθμό όπου χόρεψαν ο Δήμαρχος – οι νεαροί ηθοποιοί και πλήθος κόσμου.

Διαβάστε επίσης