Ασφαλτόστρωση σε τμήμα της Ομόνοιας και στη Γαλλικής Δημοκρατίας

 Ασφαλτόστρωση σε τμήμα της Ομόνοιας και στη Γαλλικής Δημοκρατίας

Ξεκίνησαν χθες, θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, ασφαλτοστρώσεις τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και κοντά σε αυτό.

Χθες επρόκειτο να ασφαλτοστρωθεί μικρό σχετικά τμήμα της οδού Ομονοίας. Από τα παλιά δικαστήρια έως τη διασταύρωση της με την οδό Δοϊράνης. Οι εργασίες γίνονταν αρκετά γρήγορα αλλά δεν αποκλείεται να συνεχιστούν (και να τελειώσουν) σήμερα.

Στη συνέχεια θα γίνει μεγαλύτερη και δυσκολότερη ασφαλτόστρωση. Αφορά το μεγαλύτερο τμήμα της οδού Γαλλικής Δημοκρατίας (κατηφόρα). Από τη διασταύρωση της με τη Θ. Καβαλιώτου έως τα παλιά δικαστήρια (οδός Ομονοίας).

Ο συγκεκριμένος δρόμος θα είναι κλειστός αρκετές μέρες (ίσως και έως και τη Δευτέρα) αφού εκτός της ασφαλτόστρωσης πρέπει να γίνουν κι άλλες τεχνικές εργασίες. Ανύψωσης (μετά την ασφαλτόστρωση) των αρκετών φρεατίων.

Στο πλαίσιο της ίδιας δημοτικής εργολαβίας έγινε χθες διαγράμμιση στην ανατολική είσοδο της πόλης, περιοχή στην οποία προηγήθηκε ασφαλτόστρωση.

Παρά τη χθεσινή συννεφιά και ήπια βροχή, οι θερμοκρασίες φαίνεται να ευνοούν ακόμη την εκτέλεση έργων ασφαλτόστρωσης. Παρόλα αυτά το τελευταίο μέρος της εργολαβίας θα υλοποιηθεί την Άνοιξη, αφορά την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης και την οδό Τενέδου. Από τον κόμβο Φαλήρου έως την Καλαμίτσα.

Με την ευκαιρία αυτής της κινητικότητας σε κεντρικούς και συνοικιακούς δρόμους της Καβάλας οι πολίτες θέτουν υπό των αρμοδίων διάφορα ακόμη θέματα ή εκκρεμότητες. Επισημαίνουν για παράδειγμα τις μη φρεσκαρισμένες διαβάσεις στον κεντρικό δρόμο της Κηπούπολης.

Ο Δήμος Καβάλας έχει στη μέση ένα σχετικό έργο κι έτσι όταν αυτό ξαναρχίσει φαίνεται ότι θα αφορά και τις διαβάσεις στο συγκεκριμένο δρόμο.

Για τις ανάγκες των έργων ασφαλτοστρώσεων είναι κλειστοί ή θα κλείσουν δρόμοι που επηρεάζονται. Ταυτόχρονα χθες άρχισε έργο οπτικών ινών πάλι στην οδό Ομονοίας, το οποίο σύντομα θα επεκταθεί στην οδό Κασσάνδρου.

Διαβάστε επίσης