Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο: Πολλές αλλαγές για περισσότερους δικαιούχους

 Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο: Πολλές αλλαγές για περισσότερους δικαιούχους

Την Τρίτη ο Δήμος Καβάλας γνωστοποίησε αναλυτικά τη διαδικασία επικαιροποίησης των στοιχείων των δικαιούχων του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Αυτή είναι σε εξέλιξη με τις γνωστές διαδικασίες (προσαρμοσμένες στην περίοδο που διανύουμε).

Φαίνεται ότι η επικαιροποίηση είναι μόνο η αρχή. Στόχος του Δήμου Καβάλας είναι να γίνουν πολλές αλλαγές στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο έτσι ώστε να αυξηθούν οι δικαιούχοι του. Στο τέλος θα πρέπει να λάβει σχετικές αποφάσεις και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Παράλληλα προετοιμάζεται διανομή τροφίμων, η οποία θα γίνει όπως πάντα. Πριν την περίοδο των εορτών.

Για το θέμα μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Παππάς.

Μεταξύ άλλων στην εφημερίδα μας είπε τα εξής:

«Η διοίκηση μας από την αρχή είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να επικαιροποιεί τον κατάλογο των δικαιούχων του Δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου κάθε χρόνο.

Εν τω μεταξύ προωθούμαι διαδικασία και για την αλλαγή του κανονισμού με  τον οποίο λειτουργεί το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο θέλουμε να τον τροποποιήσουμε προς το καλύτερο για παράδειγμα αιτήσεις από νέους υποψήφιους δικαιούχους θα γίνονται δεκτές συνεχώς θα εξετάζονται συνεχώς και όχι σε συγκεκριμένες ημερομηνίες τα οικονομικά κριτήρια που περιλαμβάνει ο κανονισμός θέλουμε να τα αλλάξουμε για να αυξηθούν οι δικαιούχοι.

Η τελική απόφαση θα είναι του δημοτικού συμβουλίου εκεί θα δούμε πως θα μπουν τα οικονομικά όρια θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτά που δρομολογήσαμε θα έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα ώστε η διανομή που θα γίνει πριν τις γιορτές να γίνει με τα νέα δεδομένα ανάλογα με το τι θα ισχύει τότε από τα μέτρα πρόληψης κορωνοϊού θα δούμε αν τα τρόφιμα θα μοιραστούν κατοίκων ή αν θα καλέσουμε τους δικαιούχους να τα παραλάβουν από συγκεκριμένο σημείο.

Προς το παρόν για την επικαιροποίηση των στοιχείων των δικαιούχων υπάρχει διαδικασία τηλεφωνικών ραντεβού με την υπηρεσία για να αποφευχθεί ο συντονισμός ενώ φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα τα δικαιολογητικά να στέλνονται με ηλεκτρονικό τρόπο».  

Διαβάστε επίσης