• 19 Μαΐου 2024,

Ασθενής του Νοσοκομείου αποζημιώνεται με τουλάχιστον 300.000 ευρώ!

 Ασθενής του Νοσοκομείου αποζημιώνεται με τουλάχιστον 300.000 ευρώ!

Αναρτήθηκε πριν λίγες ημέρες στη Διαύγεια του Νοσοκομείου Καβάλας απόφαση που έλαβε το διοικητικό του συμβούλιο.

Αυτή πάρθηκε τον περασμένο Ιούνιο – αναρτήθηκε πρόσφατα- κι αποκαλύπτει υποχρέωση τουλάχιστον 300.000 ευρώ σε ιδιώτη. Χρέος που προήλθε μετά από αγωγή, η οποία έγινε τελεσίδικα και μερικώς δεκτή από τη δικαιοσύνη (Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Θράκης).

Στην προκειμένη περίπτωση (όχι μοναδική) πολίτης που νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας θεώρησε ότι δεν έτυχε σωστής φροντίδας. Στη συνέχεια συνέταξε αγωγή, ζητώντας αποζημίωση.

Η αγωγή έγινε μερικώς δεκτή και τώρα το δημόσιο πρέπει να τον πληρώσει 300.000 ευρώ συν τους τόκους.

Η συγκεκριμένη αγωγή κατατέθηκε το Καλοκαίρι του 2013. Δεν είναι η μόνη. Υπάρχουν και άλλες που εκκρεμούν. Άλλες έχουν αρκετές πιθανότητες να γίνουν δεκτές, άλλες όχι.

Το Νοσοκομείο για αυτές δεν έχει παρά να περιμένει.

«Αυτά τα χρήματα τα πληρώνει το Υπουργείο Υγείας» είπε χθες ο διοικητής Ντίνος Κλειτσιώτης. Εννοώντας ότι δεν επηρεάζεται ο προϋπολογισμός του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ένα άλλο μείζονος σημασίας ζήτημα είναι το ύψος των τόκων.

Επειδή τα δικαστήρια αργούν, σε περίπτωση που η αγωγή γίνει δεκτή τότε οι τόκοι είναι ένα όχι μικρό ποσό. Στην περίπτωση της αγωγής του 2013, διαβάζουμε στο πρακτικό της απόφασης του δ.σ., πρόταση του κ. Κουφατζή (μέλος του δ.σ.) ήταν να γίνει διαπραγμάτευση.

Ώστε αυτοί να μην πληρωθούν. Μερικώς ή στο σύνολο τους. Ποιος όμως πολίτης που δικαιώνεται στα δικαστήρια θα δείξει διάθεση να χαρίσει στο δημόσιο τόσο μεγάλα ποσά, σε τόσο δύσκολες εποχές; Ρόλο φυσικά παίζει η ταλαιπωρία που υπέστη ο κάθε πολίτης και η καθημερινότητα του μετά από αυτήν. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν κι άλλες σημαντικές τέτοιες υποθέσεις για το Νοσοκομείο, στις οποίες πάλι πρέπει να πληρωθούν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο κ. Κλειτσιώτης αντίθετα περιορίζει το οικονομικό πρόβλημα αφού όπως υποστηρίζει από τις υποθέσεις αγωγών σε εκκρεμότητα μόνο μία έχει κριθεί τελεσίδικα και σε βάρος του νοσηλευτικού ιδρύματος. Η προαναφερθείσα.

 

Διαβάστε επίσης