• 19 Μαΐου 2024,

Αθώος ο κατηγορούμενος αφού δεν ήταν ο υπεύθυνος του απλήρωτου προσωπικού καθαριότητας

 Αθώος ο κατηγορούμενος αφού δεν ήταν ο υπεύθυνος του απλήρωτου προσωπικού καθαριότητας

Στην εποχή των απλήρωτων καθαριστριών του Νοσοκομείου Καβάλας γύρισε χθες το Μονομελές Καβάλας, εποχή που πολλές από αυτές τις άφησε παραπονούμενες και απλήρωτες.

Εποχή των ιδιωτών εργολάβων στον τομέα καθαριότητας του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Κατηγορούμενος ήταν συνεργάτης του εργολάβου (αναδόχου του έργου), ο οποίος κατά το δικαστήριο εξαπατήθηκε επίσης! Κατόπιν τούτου αθωώθηκε κι η προσπάθεια να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι συνεχίζεται.

Ο κατηγορούμενος φέρονταν να είναι ο υπεύθυνος της εταιρίας που από το 2011 έως και το 2016 δεν πλήρωσε σε περίπου 40 εργαζόμενους(άνδρες και γυναίκες) επιδόματα αδειών και το δώρο του 2016. Κι ενώ όλοι οι εργαζόμενοι γνώριζαν ως υπεύθυνο και εργοδότη τους τον κ. Φάκο, η δίωξη στράφηκε κατά του υπευθύνου της εταιρίας του. Ο οποίος ήταν χθες κατηγορούμενους. Τόσο η χθεσινή απόφαση όσο και πολλές ακόμη (δικαστήρια άλλων πόλεων) αποδέχονται ότι ο χθεσινός κατηγορούμενος παραπλανήθηκε. Έγινε υπεύθυνος της εταιρίας του κ. Φάκου για τις συνέπειες που ίσως θα υπήρχαν. Κι όταν υπήρξαν, ο κ. Φάκος κατάφερε να γλιτώσει τις ποινικές διαδικασίες. Αρκετές από αυτές.

Από τη χθεσινή δίκη «πέρασαν» 40 εργαζόμενοι του κ. Φάκου, εργαζόμενοι τότε στην καθαριότητα του Νοσοκομείου. Το χρέος προς κάθε έναν ήταν από 1.500 έως 3.000 ευρώ περίπου. Όλα τα απλήρωτα ποσά ήταν επιδόματα άδειας και το δώρο του 2016. Ο συνήγορος υπεράσπισης ρωτούσε κάθε έναν μάρτυρα αν γνώριζαν ως αφεντικό τους τον κατηγορούμενο ή τον κ. Φάκο. Όλοι απάντησαν ότι ως αφεντικό τους γνώριζαν τον κ. Φάκο.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι προσελήφθη αρχικά ως υπάλληλος της εταιρίας και στη συνέχεια του πρότειναν να μπει στο διοικητικό συμβούλιο αυτής γιατί αλλιώς θα έχανε τη δουλειά του αφού η εταιρία θα έκλεινε. «Μου είπαν ότι δε θα έχω καμία ευθύνη. Ουσιαστικά συνέχιζα να εργάζομαι ως υπάλληλος. Κοιμόμουν τον ύπνο του δικαίου. Μακάρι οι άνθρωποι να πάρουν τα λεφτά τους» είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του.

Διαβάστε επίσης