• 19 Μαΐου 2024,

Αθώος ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ποταμιάς

 Αθώος ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ποταμιάς

Τα τριμελές Καβάλας ασχολήθηκε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, με υπόθεση που είχε σχέση με το τοπικό συμβούλιο της Ποταμιάς του Δήμου Θάσου, αποφάσεις του οποίου οι οποίες αμφισβητήθηκαν. Πρόκειται για τρεις αποφάσεις, ισάριθμες συνεδριάσεις, την άνοιξη του 2013. Κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και χορήγηση πλαστής βεβαίωσης, ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ποταμιάς, τότε, ο οποίος είναι Πρόεδρος στο ίδιο τοπικό συμβούλιο και σήμερα. Αθωώθηκε καθώς από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε δόλος. Την άνοιξη του 2013, το τοπικό συμβούλιο είχε συνεδριάσει τηλεφωνικά, κατόπιν συνεννόησης των μελών του, για την διευκόλυνση καταστημάτων που βιάζονταν ν΄ αδειοδοτηθούν για να λειτουργήσουν. Το τοπικό συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά για τη λειτουργία των καταστημάτων, αφού οι αποφάσεις έκδοσης αδειών αυτών των καταστημάτων, δόθηκαν στη συνέχεια, από άλλα όργανα και συμβούλια του Δήμου Θάσου. Επειδή οι συνεδριάσεις δεν έγιναν ποτέ, κάτι που προέκυπτε κι από λάθη στα πρακτικά αυτών, υπήρξε καταγγελία, που ερευνήθηκε από τη δικαιοσύνη κι εξαιτίας της ήταν χθες κατηγορούμενος ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου.

Τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, πολλά από τα οποία ήταν μάρτυρες στη χθεσινή δίκη, εξήγησαν τι σημαίνει η τηλεφωνική συνεδρίαση και για ποιον λόγο πραγματοποιήθηκε.

Η εισαγγελέας της έδρας υποστήριξε στην αγόρευσή της, ότι αυτό που έγινε στις επίμαχες συνεδριάσεις ήταν μια συνηθισμένη τακτική για το τοπικό συμβούλιο της Ποταμιάς, για ν΄ αποφεύγονται χρονοβόρες διαδικασίες. Έκρινε δηλαδή ότι δεν υπάρχει παράβαση καθήκοντος και συμπληρωματικά είπε στην αγόρευσή της ότι κι οι βεβαιώσεις που χορηγήθηκαν ήταν μεν παράνομες, αλλά αυτό έγινε χωρίς δόλο. Πρότεινε την αθώωση του κατηγορούμενου, πρόταση που έκανε δεκτή και το δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης