• 2 Ιουνίου 2024,

Πρώτη επίσκεψη στην Καβάλα του νέου Ρώσου προξένου

 Πρώτη επίσκεψη στην Καβάλα του νέου Ρώσου προξένου

 

Στην Καβάλα ήταν χθες από το πρωί μέχρι το μεσημέρι ο νέος Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξάντερ Σερμπάκοφ. Τον συνόδευαν εκπρόσωποι του υποπροξενείου της Αλεξανδρούπολης, ενώ κοντά τους ήταν και διερμηνέας που γνώριζε άριστα τα ελληνικά. Η επίσκεψη Σερμπάκοφ ξεκίνησε από το δημαρχείο. Η συνάντησή του με τη δήμαρχο ήταν ιδιαίτερα θερμή, γεγονός για το οποίο ο κ. Σερμπάκοφ ευχαρίστησε την κα Τσανάκα. Η κα Τσανάκα του μίλησε για την περιοχή της Καβάλας, για το Νομό Καβάλας, για τον τουρισμό και για το αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Ο κ. Σερμπάκοφ ήταν αρκετά ενημερωμένος.

Το κρίσιμο ερώτημα που του υπέβαλαν οι δημοσιογράφοι είχε σχέση με τις πτήσεις από Ρωσία, προς Καβάλα, που αρχίζουν τον προσεχή Μάιο. Η απάντηση του Ρώσου διπλωμάτη ήταν η εξής: «Η Καβάλα είναι αρκετά γνωστή για τις ομορφιές της στη Ρωσία. Οι πτήσεις απευθείας  από τη Ρωσία στη Βόρεια Ελλάδα, γενικότερα, φέρνουν τις δύο χώρες πιο κοντά. Μ΄ αυτόν τον τρόπο θα προωθηθεί και η Καβάλα».

Στη συνέχεια ο κ. Σερμπάκοφ επισκέφθηκε και συζήτησε στο ίδιο κλίμα, με τον αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλο. Το δελτίο τύπου της Περιφερειακής Ενότητας αναφέρει τα εξής: «Τον νέο Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Alexander Shcherbakov, δέχθηκε (χθες), Παρασκευή 03 Φεβρουαρίου, στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, του πρώτου στην περιοχή μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν σχέσεις συνεργασίας των δύο χωρών στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό κ.α. Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας όσο και ο Ρώσος Γενικός Πρόξενος τόνισαν τους ιδιαίτερους δεσμούς και τους κοινούς στόχους που συνδέουν τις δύο χώρες, ευελπιστώντας σε μία γόνιμη και καρποφόρα συνεργασία. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ενημέρωσε, με την ευκαιρία της επίσκεψης, τον Ρώσο Γενικό Πρόξενο για τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των ΠΕ Καβάλας και Θάσου.

Τον Ρώσο Πρόξενο συνόδευαν ο εμπορικός ακόλουθος του Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, κ. Βλαδιμίρ Ποταπόφ και ο Σύμβουλος του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, κ. Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δώρισε στον Γενικό Πρόξενο, αντίγραφο ειδωλίου γυναικείας μορφής ελληνιστικών χρόνων, από την Αρχαία Νεάπολη (Καβάλα), μία πολυτελή έκδοση της ΠΑΜΘ για την Ανατολική Μακεδονία, καθώς επίσης και έντυπο τουριστικό και ενημερωτικό υλικό της περιοχής.

Διαβάστε επίσης