• 19 Μαΐου 2024,

Συγκίνηση στη βασιλόπιτα του ΚΔΑΠ

 Συγκίνηση στη βασιλόπιτα του ΚΔΑΠ

Μια γιορτή οργανώθηκε χθες το πρωί στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Καβάλας, που εδώ και δεκατρία χρόνια λειτουργεί σε ξεχωριστό κτήριο, στην συνοικία του Αγίου Λουκά. Ήταν η καθιερωμένη γιορτή της κοπής της βασιλόπιτας. Σ΄ αυτήν συμμετείχε η Δήμαρχος, ιερέας εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης, ο αντιπρόεδρος της Δημωφέλειας Δημ. Καζανίδης, ο Πρόεδρος κι άλλοι εκπρόσωποι του νομαρχιακού συλλόγου ΑΜΕΑ, φυσικά τα παιδιά που φιλοξενούνται στο κέντρο, το εκπαιδευτικό προσωπικό κι αρκετά συγγενικά πρόσωπα των παιδιών.

Το ΚΔΑΠ του Δήμου Καβάλα, που λειτουργεί όπως προείπαμε εδώ και 13 χρόνια, φιλοξενεί τριάντα παιδιά, όπως γίνεται γνωστό μάλιστα δεν έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερα. Τα παιδιά επιλέγονται κάθε καλοκαίρι, σύμφωνα με τις αιτήσεις που κατατίθενται. Η συγκεκριμένη ομάδα αναφέρεται σε αγόρια και κορίτσια άνω των 18 ετών. Τα παιδιά απασχολούνται κάθε μέρα στο κέντρο, από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι, προέρχονται από το Δήμο Καβάλας τα περισσότερα, το Δήμο Παγγαίου και το Δήμο Νέστου.

Το προσωπικό αριθμεί επτά άτομα, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, πολλών ειδικοτήτων.

Ο Δημ. Καζανίδης είπε ότι η Δημωφέλεια είναι πάντα στο πλευρό του  Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης. Ο Μάκης Κρεμύδας Πρόεδρος των ατόμων με ειδικές ανάγκες, συνεχάρη το προσωπικό του ΚΔΑΠ για το έργο τους. Με ιδιαίτερα κολακευτικό τρόπο για το προσωπικό και τη διευθύντρια Ζ.  Μισσιριάν μίλησε η Δήμαρχος Δ. Τσανάκα. Η κα Μισσιριάν αναφέρθηκε στην ομιλία της και στα παιδιά και στους γονείς και καταχειροκροτήθηκε. Μετά το κόψιμο της βασιλόπιτας προσφέρθηκε καφές σε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Διαβάστε επίσης