Αθώος ο ταμίας της ΔΕΥΑΦ- Ήταν κατηγορούμενος για υπεξαίρεση 11.000 ευρώ

 Αθώος ο ταμίας της ΔΕΥΑΦ- Ήταν κατηγορούμενος για υπεξαίρεση 11.000 ευρώ

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία που άρχισε στις 10 το πρωί και τέλειωσε περίπου στις 3 χθες το μεσημέρι αθωώθηκε στο Μονομελές Καβάλας ο ταμίας της ΔΕΥΑ Φιλίππων που ήταν κατηγορούμενος για υπεξαίρεση ποσού 11.000 ευρώ. Καταρρίφθηκε έτσι ο πρόσφατος ισχυρισμός –πανηγυρικός μάλιστα- του προέδρου της ΔΕΥΑ Καβάλας σύμφωνα με τον οποίο αυτός ανακάλυψε κι έφερε στο φως σκάνδαλο μεγάλου μεγέθους.

Στη δίκη με βασικούς μάρτυρες κατηγορίας δύο ορκωτούς λογιστές δεν υπήρξε ξεκάθαρη εικόνα για το αν υπήρξε λογιστικό έλλειμμα 11.000 ευρώ κι αν αυτό ήταν και έλλειμα στο ταμείο της ΔΕΥΑ Φιλίππων. Άπαντες παραδέχθηκαν ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία της ΔΕΥΑΦ Φιλίππων λειτουργούσε με τέτοιο κακό τρόπο που το ποσό των 11.000 ευρώ μπορεί και να είναι ένα απλό λάθος στις εγγραφές κτλ. Ο υπάλληλος αθωώθηκε κι έφυγε ικανοποιημένος από το δικαστήριο. Συνηγόρους υπεράσπισης είχε τον Σ. Γκαϊτατζή και την κ. Στέλλα Παπαδοπούλου.

Μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ο νυν πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας, δεν μπόρεσε να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις του δικαστηρίου αφού την κρίσιμη εποχή (τέλος του 2010 έως τον Σεπτέμβρη του 2011) δεν είχε πρόσβαση στα στοιχεία της ΔΕΥΑΦ. Περισσότερο μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο γραμματέας του Δήμου Καβάλας κ. Μπάμπης Δράκος. Μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο φοροτεχνικός και πρώην βουλευτής της ΝΔ Ντίνος Κλειτσιώτης. Στη δίκη κατέθεσε επίσης ο τελευταίος πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ.

Σε όλη τη διάρκεια της δίκης ήταν ολοφάνερο πως κανείς δεν μπορούσε να πει με σιγουριά 100% τι έγινε με αυτό το ποσό, υπό την έννοια ότι ίσως και να ήταν λογιστικό λάθος το ότι φαίνονταν  να μην υπάρχει στο ταμείο μιας δημοτικής επιχείρησης που στην πορεία συγχωνεύτηκε με τη ΔΕΥΑ Καβάλας. Στην δίκη η ΔΕΥΑ Καβάλας δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής εκπροσωπούμενη από τον δικηγόρο Οδυσσέα Καραγιαννακίδη. Σημειώνουμε ότι την αθώωση του κατηγορούμενου πρότεινε και η Εισαγγελέας της έδρας.

Διαβάστε επίσης