Αθωώθηκε ο γιατρός Σίμος Μισιρλόγλου: Δήλωση του δικηγόρου Λεωνίδα Παππά

 Αθωώθηκε ο γιατρός Σίμος Μισιρλόγλου: Δήλωση του δικηγόρου Λεωνίδα Παππά

Σήμερα στο Τριμελές Θράκης δικάστηκε η υπόθεση 13 κατηγορούμενων που αφορούσε το αποτέλεσμα ελέγχου Επιθεωρητών Υγείας που έγινε στο Νοσοκομείο Καβάλας το 2009.

Αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι. Κατηγορούνταν για απιστία σε βάρος του δημοσίου.

Ο δικηγόρος Καβάλας Λεωνίδας Παππάς, συνήγορος υπεράσπισης του συνταξιούχου σήμερα γιατρού Σίμου Μισιρλόγλου (ενός εκ των κατηγορούμενων στην υπόθεση), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από 13 χρόνια αναμονής, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης κήρυξε σήμερα τον Συμεών Μισιρλόγλου πρώην Διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας και εκ των κορυφαίων Ελλήνων Νευροχειρουργών ομόφωνα και πανηγυρικά αθώο για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Μέσα από μία διεξοδική διαδικασία οι Δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακ/των Θράκης διαπίστωσαν χωρίς καμία αμφιβολία ότι ο κ. Μισιρλόγλου υπηρέτησε με αυταπάρνηση και πάθος το συμφέρον των ασθενών και του Ελληνικού Δημοσίου και όχι μόνο δεν ζημίωσε το Δημόσιο, αλλά το ωφέλησε πολλαπλώς.

Με την αθώωση του κ. Μισιρλόγλου αποδείχθηκε περίτρανα και το αβάσιμο και το έωλο της Έκθεσης Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, εξαιτίας του οποίου ο κ. Μισιρλόγλου ταλαιπωρήθηκε επί σειρά ετών και η τοπική κοινωνία στερήθηκε άδικα τις υπηρεσίες ενός εξαιρετικού ιατρού για πολλά έτη».

Καβάλα, 26/01/2023

Ο Συνήγορος Υπεράσπισης Λεωνίδας Γ. Παππάς

Διαβάστε επίσης