Dark Mode Light Mode
Συνεδρίαση για τη διαδικασία επιλογής νέου καλλιτεχνικού διευθυντή
Αθωώθηκε πλοιοκτήτης για εκτέλεση δρομολογίου με υπεράριθμους επιβάτες
Κόβουν πίτα οι Ιχνηλάτες

Αθωώθηκε πλοιοκτήτης για εκτέλεση δρομολογίου με υπεράριθμους επιβάτες

Αθωώθηκε την Παρασκευή (23/1) στο Τριμελές Καβάλας πλοιοκτήτης που κατηγορούνταν για δρομολόγιο φέρι μποτ στη γραμμή Κεραμωτή- Λιμένας (Ιούλιος του 2022) με υπεράριθμους επιβάτες.

Στην πρώτη δίκη είχε αθωωθεί ο καπετάνιος. Ο πλοιοκτήτης είχε καταδικαστεί για 40 υπεράριθμους επιβάτες, σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με αναστολή. Χθες αθωώθηκε και με τη σύμφωνη πρόταση του Εισαγγελέα. Παρουσίασε ένα νέο πιστοποιητικό ασφαλείας που τον κάλυπτε για την περίοδο του περιστατικού. Τότε το πιστοποιητικό αναφέρονταν σε δυνατότητα μεταφοράς 311 επιβατών. Μετά από καταγγελία, μετρήθηκαν και ήταν 40 επιπλέον. Με το επόμενο ωστόσο πιστοποιητικό, η δυνατότητα του πλοίου ανέρχονταν σε 498 επιβάτες. Σήμερα, με ακόμη νεότερο πιστοποιητικό, ξεπερνά τους 500 ανά δρομολόγιο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Νίκος Γεωργαλής ισχυρίστηκε ότι το πιστοποιητικό των 498 επιβατών δεν στάλθηκε έγκαιρα επειδή είχε υπογραφή Ρώσου ειδικού κι εκείνη την περίοδο ο πόλεμος Ουκρανίας- Ρωσίας ήταν σε ένταση. Υπέρ της κατηγορίας κατέθεσε εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης η εταιρία κλήθηκε να πληρώσει και διοικητικό πρόστιμο περίπου 10.000 ευρώ. Χρήματα που όπως δήλωσε, τώρα θα ζητήσει να πάρει πίσω.

Προηγούμενο άρθρο

Συνεδρίαση για τη διαδικασία επιλογής νέου καλλιτεχνικού διευθυντή

Επόμενο άρθρο

Κόβουν πίτα οι Ιχνηλάτες