• 25 Απριλίου 2024,

Αθωώθηκε στο Μονομελές ηλικιωμένος που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, με βεβαίωση της σχολής οδηγών !

 Αθωώθηκε στο Μονομελές ηλικιωμένος που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, με βεβαίωση της σχολής οδηγών !

Αθωώθηκε χθες στο Μονομελές Καβάλας συμπολίτης συνταξιούχος (ηλικίας άνω των 80 ετών). Κατηγορούνταν ότι τον Δεκέμβρη του 2016 βρέθηκε να οδηγεί χωρίς δίπλωμα. Η ιστορία είναι ελαφρώς πιο περίπλοκη. Το δίπλωμα του έληξε το ίδιο έτος. Τον Μάρτιο του 2016 κατέθεσε τα χαρτιά του για επανεξέταση από την υπηρεσία κτλ. Την ίδια περίοδο έλαβε σχετική βεβαίωση από τη σχολή οδηγών που διεκπεραίωσε την υπόθεση του. Όπως είπε στο δικαστήριο, νόμισε ότι η βεβαίωση αντικαθιστούσε το δίπλωμα όσο εκκρεμούσε η διαδικασία της επανεξέτασης. «Νόμιζα ότι έτσι μου είπε η σχολή» δήλωσε ο κατηγορούμενος στον πρόεδρο του δικαστηρίου. Ο πρόεδρος ξαφνιάστηκε που ένα αίτημα του Μαρτίου δεν είχε ικανοποιηθεί τόσους μήνες μετά. Δέχθηκε την πρόταση της εισαγγελέως ότι ο κατηγορούμενος ήταν σε πλάνη και τον αθώωσε. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι τελικά δεν επέμενε στο αίτημα του αφού στο μεταξύ έλαβε οριστική απόφαση κι έπαψε να οδηγεί.

Ο δικηγορικός σύλλογος Καβάλας αποχαιρετά τον Γεώργιο Βελλή

Τελείται την Κυριακή στην Αθήνα 40θήμερο μνημόσυνο για το θάνατο του Γεωργίου Βελλή. Ο διακεκριμένος Καβαλιώτης δικαστής (που έφθασε ως τον Άρειο Πάγο) τιμήθηκε πρόσφατα από τον δικηγορικό σύλλογο της Καβάλας. Σε ειδική τελετή δόθηκε το όνομα του Γεωργίου Βελλή στην αίθουσα του μεγάλου ακροατηρίου στο δικαστικό μέγαρο. Δυστυχώς λίγες μέρες μετά ο Γεώργιος Βελλής πέθανε.

Στο κυριακάτικο μνημόσυνο στην πρωτεύουσα θα βρίσκεται εκπρόσωπος του συλλόγου της Καβάλας. Ο αντιπρόεδρος κ. Τάσος Κοϊμτζίδης σε συνεννόηση με την οικογένεια του εκλιπόντος θα διαβάσει αποχαιρετιστήριο (επικήδειο) λόγο.

Διαβάστε επίσης