• 3 Μαΐου 2024,

Αξιοκρατία στους εποχιακούς! Μέσω κριτηρίων ΑΣΕΠ και διαπαραταξιακής επιτροπής

 Αξιοκρατία στους εποχιακούς! Μέσω κριτηρίων ΑΣΕΠ και διαπαραταξιακής επιτροπής

Διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας (στην οποία ωστόσο δεν συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις) ανέλαβε από χθες να εφαρμόσει κριτήρια τύπου ΑΣΕΠ (δηλαδή αξιοκρατία) στις προσλήψεις εποχιακού προσωπικού του Δήμου Καβάλας.

Ειδικότερα στην πρόσληψη 10 εργατών για απασχόληση 4 μηνών στην πυροπροστασία. Ουσιαστικά εργατών για το κόψιμο των χόρτων.

Η διοίκηση Μουριάδη έκανε πράξη εξαγγελία της κι αφού στο μεταξύ πιέστηκε από την αντιπολίτευση. Πρόκειται για υπόσχεση της διοίκησης την πρώτη μέρα της θητείας της, η οποία παίρνει σάρκα και οστά.

Έτσι χθες το μεσημέρι συναντήθηκαν στο Δημαρχείο ο αντιδήμαρχος κ. Σταυρίδης, ο κ. Τελίδης από την παράταξη «Ανάσα», ο κ. Κελαϊδάκης από την παράταξη του κ. Βαγγέλη Παππά και ο κ. Μουρτασάγας από την παράταξη του Άρη Βέρρου.

Συμφώνησαν στα κριτήρια που θα ισχύουν. Θα επανέλθουν μόλις καταρτιστεί από την υπηρεσία ένας πρώτος κατάλογος επιλογής, τον οποίο θα πρέπει να εγκρίνουν. Για τις 10 θέσεις εποχιακού προσωπικού κατατέθηκαν περισσότερες από 70 αιτήσεις συμπολιτών.

Στο παρελθόν και παραδοσιακά οι θέσεις αυτές – κι όλες οι προσλήψεις εποχιακού προσωπικού- καλύπτονταν με αποφάσεις της εκάστοτε διοίκησης του Δήμου. Αυτό αλλάζει. Φαίνεται ότι αλλάζει οριστικά. Είναι κάτι που θα κριθεί στην πράξη αφού με την προαναφερθείσα διαδικασία έγινε μόνο η αρχή.

Διαβάστε επίσης