• 29 Απριλίου 2024,

Αύριο στην παραλία το 6ο Φεστιβάλ «Κάθε τόπος και χορός»

 Αύριο στην παραλία το 6ο Φεστιβάλ «Κάθε τόπος και χορός»

Στις 8:00 αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στην παραλία το 6ο Φεστιβάλ «Κάθε τόπος και χορός» που οργανώνει το Κέντρο Ελληνικής Λαογραφίας ΝΕΑΠΟΛΙΣ. Φέτος κλήθηκαν να χορέψουν συγκροτήματα από την Καστοριά, την Καλαμπάκα, τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, ενώ στο Φεστιβάλ εκτός από το χορευτικό σχήμα του Κέντρου ΝΕΑΠΟΛΙΣ έχει προσκληθεί για πρώτη φορά η ομάδα έκφρασης ελληνικού πολιτισμού ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ.

Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια που προετοιμάζεται ουσιαστικά από τον περασμένο Φεβρουάριο. Επειδή ο καιρός παίζει παράξενα παιχνίδι την περίοδο ου διανύουμε, σε περίπτωση κακοκαιρίας το Φεστιβάλ θα μεταφερθεί και θα φιλοξενηθεί στο κέντρο «Αλέξανδρος» της Νέας Καρβάλης.

Εάν πάντως ο καιρός σταθεί σύμμαχος, μετά το πέρας του Φεστιβάλ στην παραλία θα μεταφερθεί στο κέντρο «Αλέξανδρος» της Καρβάλης, για το παραδοσιακό γλέντι.

Ο διοργανωτής σύλλογος κοπίασε πολύ αλλά έχει προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θεσμό, έχοντας την εμπειρία και των προηγούμενων διοργανώσεων. Το χορευτικό σχήμα του Κέντρου ΝΕΑΠΟΛΙΣ θα χορέψει χορούς της Μικράς Ασίας, ενώ οι ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ θα χορέψουν χορούς από την περιοχή του Παγγαίου.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Ελληνικής Λαογραφίας ΝΕΑΠΟΛΙΣ θα βρίσκεται στην Κύπρο στις αρχές του Αυγούστου προκειμένου να λάβει μέρος σε Φεστιβάλ το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό. Αποδέχθηκε την πρόσκληση από σύλλογο της Λεμεσού, τα μέλη του οποίου πέρσι είχαν βρεθεί στην Καβάλα ώστε να λάβει μέρος στο Φεστιβάλ «Κάθε τόπος και χορός».

Διαβάστε επίσης