• 23 Μαΐου 2024,

Αύριο στις 17:00 το τελευταίο φιλικό του ΑΟΚ με την Δόξα Δράμας για να κλείσει (;) η χρονιά – Τα νέα σενάρια απο την υπερψήφιση της αναδιάρθρωσης

 Αύριο στις 17:00 το τελευταίο φιλικό του ΑΟΚ με την Δόξα Δράμας για να κλείσει (;) η χρονιά – Τα νέα σενάρια απο την υπερψήφιση της αναδιάρθρωσης

Αύριο στις 17:00 το απόγευμα στο Ανθή Καραγιάννη ο ΑΟΚ δίνει το τελευταίο του φιλικό αγώνα απέναντι στην Δόξα Δράμας. Οι υποχρεώσεις του Καβαλιώτικου συγκροτήματος ολοκληρώνονται στο τέλος της βδομάδας με την τελευταία προπόνηση να είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 17/5.

Μια δικαίωση και του προπονητικού team που θέλησε να κρατήσει σε εκγρήγορση όλους τους ποδοσφαιριστές δεδομένης  της αβεβαιότητας που υπήρξε όλον αυτόν τον καιρό για το τι “μέλι γεννέσθαι”  σχετικά με την αναδιάρθωση των κατηγοριών στα ποδοσφαιρικά κλιμάκια της χώρας.

Η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών πέρασε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής καθώς υπερψηφίστηκε και αποτελεί πια Νόμο του Κράτους. Η νέα τάξη πραγμάτων θα περιλαμβάνει λιγότερες ομάδες στην κάθε κατηγορία αλλά με εξασφαλισμένα έσοδα κυρίως για την υπό σύσταση Super League 2 και την Football League.

O νέος χάρτης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από το 2019-2020 διαμορφώνεται ως εξής:
-Super League 1 (με 14 ομάδες)
-Super League 2 (με 12 ή 14 ομάδες με την απόφαση να είναι στα χέρια της ΕΠΟ)
-Football League (με 14 ομάδες).

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μετέθεσε την ευθύνη για τον καθορισμό των ομάδων της Superleague 2 στην ΕΠΟ, αφήνοντας για πρώτη φορά «ανοιχτό» το ενδεχόμενο για 14 ομάδες. Εξέλιξη η οποία μπορεί να «σώσει» τον Ηρακλή και τα Τρίκαλα.
Στη νέα ρύθμιση προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι σε επαγγελματικό επίπεδο θα υπάρχουν η Σούπερ Λίγκ 1, η Σούπερ Λίγκ 2, η Football League και η Eρασιτεχνική Γ’ Εθνική κατηγορία.

Στις δύο πρώτες κατηγορίες οι συμμετέχουσες ομάδες πρέπει να είναι ΠΑΕ, ενώ στις ομάδες που εξασφάλισαν την άνοδο στη Football League δίνεται περιθώριο 30 ημερών από την ημερομηνία επικύρωσης της βαθμολογίας προκειμένου να μετατραπούν σε ΠΑΕ.Σε περίπτωση που η ΕΠΟ αποφασίσει 14 ομάδες στη νέα Σούπερ Λίγκα 2 και δεν πάρουν θέση σε αυτή ο Ηρακλής και τα Τρίκαλα τότε για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 14 ομάδων στην S.L.2, θα πρέπει από την Γ΄ Εθνική να ανέλθουν δύο και αυτές που θα προέλθουν από αγώνες μπαράζ μεταξύ των πρώτων των οκτώ ομίλων.

Πρακτικά αυτό συμφέρει τον ΑΟΚ αφού μαζί με την Βέροια και τον Ασπρόπυργο που προνόησαν, και όπως αναφέραμε προηγουμένως συνέχισαν τις προπονήσεις για να διατηρήσουν τον αγωνιστικό ρυθμό των ποδοσφαιριστών. Πλέον η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη άμεσα να ξεκαθαρίσει το τοπίο ώστε οι ομάδες να γνωρίζουν για το τι μέλλει γενέσθαι με τις πληροφορίες από την ΕΠΟ να αναφέρουν ότι στο επόμενο δεκαήμερο θα επικυρωθούν οι βαθμολογίες και θα καθοριστεί ο τελικός αριθμός των επαγγελματικών κατηγοριών.

Διαβάστε επίσης