Αύριο στο Πάρκο η διπλή γιορτή ΚΚΕ – ΚΝΕ

 Αύριο στο Πάρκο η διπλή γιορτή ΚΚΕ – ΚΝΕ

Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες το πρωί στα γραφεία του ΚΚΕ Καβάλας στο πλαίσιο οργάνωσης του Φεστιβάλ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ. που θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη στις 7:30 μ.μ. στο Πάρκο Φαλήρου. Τους δημοσιογράφους συνάντησαν ο γραμματέας της τομεακής επιτροπής Βασίλης Καταπόδης και η εκπρόσωπος της ΚΝΕ Μαρία Κενανίδου.

Όπως δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ο κ. Καταπόδης, Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καβάλα οργανώνεται ανελλιπώς από το 1977. Θυμήθηκε μάλιστα ότι το πρώτο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο τέλος της δε4καετίας του ’70 είχε φιλοξενηθεί στον τότε θερινό κινηματογράφο ΡΟΔΟΠΗ.

Αναφορικά με την αυριανή πραγματοποίηση του επετειακού Φεστιβάλ εργάζονται εθελοντικά μικροί και μεγάλοι. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν μετά τις 7:00 το απόγευμα και θα κορυφωθούν αργότερα με τη μεγάλη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου. Το εισιτήριο ώστε να παρακολουθήσει κάποιος όλες τις εκδηλώσεις και φυσικά τη συναυλία κοστίζει έξι ευρώ.

Ο κ. Καταπόδης επεσήμανε ότι φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια αγώνων του ΚΚΕ για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Ταυτόχρονα συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ, την οποία ο κ. Καταπόδης χαρακτήρισε άξιος συμμαχητή και συμπαραστάτη του κόμματος. Συμπλήρωσε δε ότι το φετινό Φεστιβάλ όπου κι αν πραγματοποιήθηκε ανά την Ελλάδα, είναι μια διπλή γιορτή για την διπλή επέτειο. Μίλησε επίσης για τις επιτυχημένες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που ήταν τέσσερις και πραγματοποιήθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, συγκεκριμένα τρεις στη Θάσο και μία στο Ποδοχώρι.

Το Φεστιβάλ της Καβάλας θα περιέχει ένα πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα καθώς και πολλές παράλληλες δραστηριότητες, όπως η πολιτική ομιλία από τον Αρβανιτάκη Δημήτρη μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Συζητήσεις στο φοιτητικό και στο εργατικό στέκι.

Ταυτόχρονα στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ φέτος θα συμμετάσχει με μία μεγάλη συναυλία ο Θάνος Μικρούτσικος, ένας από τους μεγαλύτερους και πιο καταξιωμένους συνθέτες της χώρας μας. Μαζί του θα είναι η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Κώστας Θωμαΐδης.

Επίσης θα παρουσιαστεί μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ που έχουν επιμεληθεί μέλη και φίλοι του Κόμματος καθώς και συναυλία από το ερασιτεχνικό συγκρότημα «puroshechosconTabacos». Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση αφιερωμένη στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ, παιδότοπος, ταβέρνα, εργαστήρι χειροτεχνίας, αθλοπαιδιές, ακόμη και τηλεσκόπιο καθώς και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

Η Μαρία Κενανίδου κάλεσε τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες ώστε να μετέχουν στη διπλό φετινό εορτασμό.

 

Διαβάστε επίσης