• 19 Απριλίου 2024,

Τουριστική κίνηση και αξιοποίηση του υπογείου της δημοτικής αγοράς

 Τουριστική κίνηση και αξιοποίηση του υπογείου της δημοτικής αγοράς

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ παραχώρησε χθες η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου. Αν και το βασικό θέμα των δηλώσεων αφορούσε στην τουριστική κίνηση, ωστόσο η είδηση προέκυψε από την απάντηση της κ. Ιωσηφίδου για την τύχη που θα έχει το υπόγειο της δημοτικής αγοράς. Μετά την αποχώρηση κι άλλων ιχθυοπωλών στο υπόγειο έχει απομείνει ένα και μοναδικό ιχθυοπωλείο σε λειτουργία. Προσφάτως η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ δέχθηκε μία ακόμη επενδυτική πρόταση.

Υπάρχει μια νέα πρόταση που εξετάζεται και κατατέθηκε από ένα νέο επενδυτή, μας εξήγησε η κ. Ιωσηφίδου και σημείωσε ότι προηγούμενη ιδέα για λειτουργία χώρου διασκέδασης στον υπόγειο χώρο δε δύναται να υλοποιηθεί. Άφησε να εννοηθεί ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν το δυνατόν συντομότερα.

Η κ. Ιωσηφίδου παρατήρησε ότι το 2018 με τα έως τώρα στοιχεία καταγράφεται αύξηση των επισκεπτών στο Φρούριο σε ποσοστό 13% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό ποσοστό. Αναφορικά με τη φετινή τουριστική κίνηση στην Καβάλα και τω πως αυτή αποδεικνύεται αντικειμενικά, η κ. Ιωσηφίδου επεσήμανε: «Υπάρχουν τα στοιχεία του Συνδέσμου Ξενοδόχων υπάρχουν και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που όμως είναι ετήσια. Σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας τα στοιχεία του 2017, ενώ το 2019 θα μάθουμε τα στοιχεία της φετινής τουριστικής σεζόν. Σημειώνω ότι τα στοιχεία των ξενοδόχων καταγράφουν αύξηση ενώ σημασία έχει και η αυξητική κίνηση στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος, αν και αφορά στο σύνολο της περιφερειακής ενότητας».

Ερωτώμενη σχετικά με τις επιφυλάξεις που διατυπώνει η τοπική αγορά και τις δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, σχετικά με την περσινή καλύτερη καταναλωτική κίνηση, η κ. Ιωσηφίδου απάντησε: «Η άποψη του Βασίλη Λεμονίδη είναι σεβαστή. Σας θυμίζω ωστόσο ότι ο πρόεδρος των εστιατόρων έκανε λόγο για αύξηση στη φετινή κίνηση, όπως επίσης και ο πρόεδρος των καφεζυθοπωλών. Φέτος τη διαφορά έκαναν οι επισκέπτες από τη Ρουμανία. Η εξωστρέφειά μας λειτούργησε προς θετική κατεύθυνση. Το 2019 αναμένεται πως θα είναι δυσκολότερη χρονιά λόγω ανταγωνισμού».

Αναφορικά με το αποτέλεσμα της τουριστικής προβολής στην Ινδία η Αναστασία Ιωσηφίδου θύμισε πως ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας του Μπόλιγουντ, που έγιναν στην Καβάλα κα σύντομα θα αρχίσει η προβολή της. Η Ινδία παραμένει στόχος μας, υπογράμμισε η κ. Ιωσηφίδου. Σχετικά με τη συμμετοχή της Καβάλας σε έκθεση η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ δήλωσε ότι η Αμερική και η Νότιος Κορέα αποτελούν τους νέους στόχους της δημοτικής επιχείρησης. Διευκρίνισε ότι από την Αμερική δε θα αναμένονται μόνο τουρίστες αλλά θα εκδηλωθεί και προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτών. Στόχος είναι επίσης η αναθέρμανσης των σχέσεων με Καβαλιώτες της Νέα Υόρκης.

Τέλος, ερωτώμενη για το θέμα των διοδίων στην παράκαμψη της Καβάλας, όπου η Εγνατία Οδός ΑΕ επανήλθε ζητώντας νέα άδεια, απευθυνόμενη σε επιτροπή της περιφέρειας ΑΜΘ, η κ. Ιωσηφίδου ξεκαθάρισε: «Με τη νέα μελέτη που κατέθεσε η εταιρεία ζητά για το ίδιο σημείο έγκριση περιβαλλοντικών όρων. Μετατοπίζουν τα διόδια μέσα στη ζώνη απαλλοτρίωσης. Εμείς καταθέσαμε ήδη τις αντιρρήσεις μας στην επιτροπή της περιφέρειας οι οποίες στηρίζονται στο περιβάλλον της περιοχής που θα υποβαθμιστεί».

 

Διαβάστε επίσης