Αυτό και αν δεν είναι κορίτσι του Μάη …

 Αυτό και αν δεν είναι κορίτσι του Μάη …

Όσο αφορά την πρώτη του Μάη το πιο δύσκολο πράμα ήταν το μαγιάτικο στεφάνι που στις περισσότερες περιπτώσεις το αντιμετωπίσαμε και ξεπεράσαμε με ένα απλό ματσάκι μαργαρίτες ή χαμομίλια.

Για να φτιάξεις το στεφάνι έπρεπε να φύγεις αρκετά χιλιόμετρα μακριά απο το αστικό ιστό της πόλης και να φτάσεις μέχρι τους πρόποδες των βουνών.

Πλέον οι παπαρούνες δεν μας περιμένουν έξω απο την πόρτα μας όπως γινόταν πριν απ μερικά χρόνια.

Πλέον έξω απο τις πόρτες των σπιτιών μας βρίσκονται οι διάφοροι κάδοι απορριμάτων αφού πλέον σε άλλο κάδο πετάμε τα σκουπίδα , σε άλλο τα χάρτινα και σε άλλο το γυαλί.

Όπως και να έχει οι Καβαλιώτες είχανε την διάθεση και τον πιάσανε τον Μάη προχθές Τρίτη είτε εντός των τειχών της πόλης είτε εκτός αυτής.

Μαζί με εμάς και οι Βαλκάνιοι τουρίστες , περισσότεροι Βούλγαροι που βρέθηκαν απο την Παρασκευή στην πόλη και αναχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης.

Άντε καλό μήνα και καλό καλοκαίρι εν συνεχεία.

 

Είναι γεγονός οτι προχθές 1η του Μάη μπήκανε σε λειτουργία και πολλές τουριστικές επιχειρήσεις ενώ αρκετές, ιδιαίτερα καινούργιες , έρχονται τις επόμενες ημέρες.

Μέχρι και τις 15 του μήνα θα έχουν ανοίξει οι πάντες.

 

Χθες το βράδυ απο τα ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης αναχωρούσαν οι Βούλγαροι και ερχόταν οι Ξανθιώτες που δεν μπορούσαν να αντέξουν το νέφος και τις αναθυμιάσεις απο τις καμμένες μπαταρίες στο Όλβιο της Ξάνθης.

Όλες οι περιοχές που ήταν στην ίδια κατεύθυνση με τον καπνό αφήσανε πρσσωρινά τα σπίτια τους και επέλεξαν να περάσουν την νύχτα αυτή στα ξεονοδοχεία της Ξάνθης.

‘Οταν αυτά γεμίσαν η επόμενη επιλογή τους ήταν τα ξενοδοχεία της Καβάλας.

Σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη και τ α σχολεία σε αυτές τις περιοχές θα παραμείενουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή όπου θα έχουμε και τα αποτελέσματα απο τις μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

 

Το νέο ζευγάρι της Αθήνα Καλογρίδη – Λυκουρέζος άφησε τους ουρανούς και έπιασε τις θάλασσες αφού ξεκινήσανε οι αποδράσεις με το σκάφος του γνωστού ποινικολόγου που είναι σίγουρο οτι φέτος το καλοκαίρι θα οργώσει όλο το Αιγαίο.

Τα προβλήματα θα ξεκινήσουν όταν δεν θα μπορεί να ακολουθεί σε αυτούς τους ρυθμούς ο Λυκουρέζος που είναι και κάποιας ηλικίας.

 

Η κυβέρνηση προωθεί ένα καινούργιο νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι οδηγοί θα μπρούν να πιάνουν τιμόνι απο τα 17 τους χρόνια , με την παρουσία στο αυτοκίνητο ενήλικα ενώ το κανονικό δίπλωμα θα το παίρνουν όταν θα κλείνουν τα 18 τους χρόνια.

Απο το 17 έτος της ηλικίας τους θα μπορούν να πάρουν το δίπλωμα αφού εξεταστούν θεωρητικά και πρακτικά αλλά το κανονικό δίπλωμα θα το παίρνουν όταν θα κλείνουν τα 18 τους χρόνια.

Μέχρι εκείνη την ημέρα και εφόσον έχουν περάσει τις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις θα μπορούν να πιάνουν τιμόνι μόνο με την παρουσία ενήλικα μέσα στο αυτοκίνητο.

Κάπως έτσι γίνεται και στο εξωτερικό και κυρίως στις ΗΠΑ.

 

Όλα είναι έτοιμα για την γιορτή της αγοράς την γνωστή και ως ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ όπου τα περισσότερα καταστήματα της πόλης με εκπτώσεις που θα φτάνουν μέχρι και το 30% θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 12 το βράδυ.

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων η μεγάλη συναυλία του Διονύση Σαβόπουλου στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Παράλληλα θα γίνουν και άλλες εκδηλώσεις περίπου 30 απο καταστήματα εστίασης και καφέ μπαρ και όλοι μιλάνε ίσως για την καλύτερη ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ των τελευταίων ετών αν όχι η καλύτερη απο την έναρξη του θεσμού.

 

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι αφού όπως έχετε καταλάβει και εσείς οι θερμοκρασίες είναι άκρως ανοιξιάτικες.

Καλή σας ημέρα και να μην στεναχωριέστε γιατί θα πάνε όλα καλά.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης