• 17 Μαΐου 2024,

Μαρία Ζαχαρούδη στους 93,7: « Δε σκέφτηκα ποτέ να φύγω από τον ΟΚΑΚ, στόχος μου οι 5000 βαθμοί στο Έπταθλο»

 Μαρία Ζαχαρούδη στους 93,7: « Δε σκέφτηκα ποτέ να φύγω από τον ΟΚΑΚ,  στόχος μου οι 5000 βαθμοί στο Έπταθλο»

  Συνέντευξη στους 93,7 παραχώρησε η πρωταθλήτρια του ΟΚΑΚ Μαρία Ζαχαρούδη για την παρουσία της στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Δράμας αλλά και για τους στόχους που έχει στη φετινή αγωνιστική χρονιά. Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Πολύ καλό ξεκίνημα για σένα με χρυσό μετάλλιο στο μήκος και τέταρτη θέση στα 100 εμπόδια.

Απάντηση: Ηταν οι πρώτοι μου αγώνες για το 2018 στο ανοιχτό στίβο. Πέτυχα στο μήκος ατομικό ρεκόρ που συνδυάστηκε με την πρώτη θέση και 13 βαθμούς για το σύλλογο μου. Αυτό μ` έκανε πολύ χαρούμενη. Στα εμπόδια ήμουν 4η ενώ πιστεύω ότι θα μπορούσα να κάνω καλύτερο χρόνο. Ηταν ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για μένα και είμαι ικανοποιημένη.   Όλα ήρθανε όπως τα περιμέναμε. Προετοιμαστήκαμε σωστά  για να πάμε καλά σε αυτό το πρωτάθλημα και κοιτάμε τώρα τους επόμενους αγώνες.

Ερώτηση: Παρά το γεγονός ότι σπουδάζεις και κάνεις προπόνηση στη Θεσσαλονίκη, εξακολουθείς να είσαι στη δύναμη του ΟΚΑΚ;

Απάντηση: Ναι εννοείται. Δε έχω σκεφτεί ποτέ να φύγω από το σύλλογο που με ανέδειξε έστω και αν είμαι όλο το χειμώνα στη Θεσσαλονίκη λόγω σπουδών.

Γι` αυτό το πράγμα ευχαριστώ και τον προπονητή μου που ποτέ δεν μου ζήτησε να αλλάξω ομάδα. Ο ΟΚΑΚ είναι ο σύλλογος που αγαπάω και ξεκίνησα να αγωνίζομαι.  Δεν έχω ποτέ βάλει στο μυαλό μου, να φύγω από τον ΟΚΑΚ.

Ερώτηση: Πως ήταν το επίπεδο των αγώνων στη Δράμα;  Κρίνεται ικανοποιητικό;

Απάντηση:  Το επίπεδο στη Δράμα ήταν υψηλό. Αγωνίστηκαν αθλητές από πολλούς νομούς. Εκτός από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αγωνίστηκαν από την Πέλλα και το Κιλκίς.   Εγιναν πολύ καλές επιδόσεις.  Στα εμπόδια και στο ύψος των ανδρών είχαμε δυο μεγάλους αθλητές που ανέβασαν σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο αφού έχουμε μεγάλες διακρίσεις σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.

Κατά τα άλλα η διοργάνωση ήταν πολύ καλή και τώρα η Β` φάση θα γίνει στην Καβάλα δηλαδή μέσα στην έδρα μας.

Εγώ θα είμαι και στην Καβάλα.

Ερώτηση: Ο ΟΚΑΚ και σε αυτή τη διοργάνωση σε ομαδικό επίπεδο τα πήγε πολύ καλά.  Αυτό φαίνεται από τη συγκομιδή μεταλλίων και τη βαθμολογία.

Απάντηση: Σαν σύλλογος πήγαμε πάρα πολύ καλά.  Ισως καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά στο συγκεκριμένο διασυλλογικό πρωτάθλημα.

Αυτό δείχνει τη σωστή δουλειά των προπονητών και την όρεξη των παιδιών.  Φυσικά την αγάπη σε αυτό που κάνουμε. Δώσαμε πάλι τον καλύτερο μας ευατό για να βοηθήσουμε το σύλλογο μας.    Το αποτέλεσμα ήταν ανάλογο.  Πιστεύω ότι στην Καβάλα και στη Β` φάση θα έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Ερώτηση: Τι στόχους έχει βάλει η Μαρία Ζαχαρούδη για τη σεζόν στο ανοιχτό στίβο;

Απάντηση: Φέτος ανέβηκα κατηγορία. Θα είμαι στη νέων γυναικών. Η προπόνηση πάει πολύ καλά και γι` αυτό ακριβώς ανέβηκαν οι στόχοι μας. Βασικός μου στόχος είναι να πετύχω 5000 βαθμούς στο Έπταθλο. Σαν επίδοση είναι υψηλή και θα μου δώσει μια πολύ καλή θέση στο Πανελλήνιο. Σίγουρα ένα μετάλλιο και κατά πάσα πιθανότητα το χρυσό.

Σίγουρα είναι στα μέτρα μας αυτή η επίδοση.   Πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα την έχω ξεπεράσει.   Δεν υπάρχει φέτος κάποια μεγάλη διοργάνωση. Βάζουμε τις  βάσεις για του χρόνου που είναι το Ευρωπαϊκό Κ-23 στη Σουηδία. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος και επικεντρωνόμαστε εκεί.  Ρίχνουμε όλο το βάρος για το Ευρωπαϊκό.

Διαβάστε επίσης