Αυξάνονται οι ανησυχίες για το έργο του οικιακού φυσικού αερίου – Αφορά μόνο το Περιγιάλι;

 Αυξάνονται οι ανησυχίες για το έργο του οικιακού φυσικού αερίου – Αφορά μόνο το Περιγιάλι;

Με τρόπο προσεκτικό αλλά και σαφή ταυτόχρονα, ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος δικαίωσε τις ανησυχίες που υπάρχουν στην πόλη μας κι έχουν σχέση με το οικιακό φυσικό αέριο. Όπως είναι γνωστό το πολυδιαφημισμένο έργο ωριμάζει γραφειοκρατικά και χρηματοδοτικά. Χθες πρώτη φορά ο κ. Μαρκόπουλος είπε ότι επ’ αυτού η Καβάλα διεκδικεί περισσότερα. Σύμφωνα με τον Θόδωρο Μαρκόπουλο, στο πλαίσιο ωρίμανσης του έργου πρώτα θα ξεκαθαρίσουν οι περιοχές που θα κατασκευαστεί το νέο δίκτυο (δίκτυο φυσικού αερίου κατάλληλο για οικιακή χρήση), μετά θα εκπονηθούν οι απαραίτητες μελέτες.

Ο κ. Μαρκόπουλος έδωσε χθες συνέντευξη τύπου. Στη διάρκεια των ερωτήσεων τέθηκε το θέμα του φυσικού αερίου αφού είναι γνωστό ότι οι προβλεπόμενες (στα σχέδια της ΔΕΠΑ που έγιναν γνωστά) συνδέσεις για την Καβάλα είναι λίγες. Λέγεται ότι αφορούν μόνο τη συνοικία του Περιγιαλίου. Είναι αλήθεια όλα αυτά; ρωτήθηκε ο κ. Μαρκόπουλος. Σε σχέση με προηγούμενες απαντήσεις του, στο ίδιο πάνω κάτω ερώτημα, είπε χθες όσα ήδη σημειώσαμε. Άφησε δηλαδή ανοιχτό το ενδεχόμενο το φυσικό αέριο να έρθει στην Καβάλα αλλά όχι σε όλες τις συνοικίες της. Ίσα ίσα που με τα σημερινά δεδομένα (και τις ανεπίσημες πληροφορίες) θα αφορά μόνο το Περιγιάλι! Κατόπιν τούτου θα πρέπει να πάψουμε να πανηγυρίζουμε κάθε φορά που το έργο παρουσιάζει εξέλιξη, ταυτόχρονα θα πρέπει να ερευνηθεί το περιεχόμενο του προκειμένου να μάθουμε έγκαιρα τι αυτό σημαίνει για την πόλη μας. Κι αν είναι κάτι λίγο, να επιδιώξουμε να το αλλάξουμε πριν είναι αργά.

Πρόσφατα στη Θράκη υπήρξαν θετικές ανακοινώσεις για το συγκεκριμένο έργο, π.χ. ανακοίνωση του Δ.Π.Θ. σύμφωνα με την οποία το Πανεπιστήμιο θα επωφεληθεί αφού η μελέτη προβλέπει και δική του σύνδεση!

Διαβάστε επίσης