• 24 Απριλίου 2024,

Αυξάνονται τα δημοτικά τέλη- Εγκρίθηκε η πρόταση της παράταξης της πρώην Δημάρχου

 Αυξάνονται τα δημοτικά τέλη- Εγκρίθηκε η πρόταση της παράταξης της πρώην Δημάρχου

Αργά χθες βράδυ ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, με απόφαση του οποίου εγκρίθηκε η αύξηση των δημοτικών τελών του 2020. Μόνο που η αύξηση δεν είναι αυτή που εισηγήθηκε η διοίκηση του Θόδωρου Μουριάδη αλλά αυτή που πρότεινε η κ. Δήμητρα Τσανάκα! Στην έναρξη της συζήτησης η κ. Δρακονάκη παρουσίασε την πρόταση που τελικά ψηφίστηκε. Οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης ήταν αντίθετες και στις δύο προτάσεις.

Η πρόταση της κ. Τσανάκα που εγκρίθηκε προβλέπει μικρότερες αυξήσεις που σε γενικές γραμμές περιγράφονται ως εξής: Αύξηση στις κατοικίες της Καβάλας 21%. Αύξηση στα καταστήματα 7%. Αύξηση στις κατοικίες Δ.Ε. Φιλίππων και άλλων δημοτικών κοινοτήτων 28,3%, ίδια αύξηση στα καταστήματα της Δ.Ε. Φιλίππων και άλλων δημοτικών κοινοτήτων.

Για να εγκριθεί η πρόταση της πρώην Δημάρχου χρειάστηκαν δύο ψηφοφορίες. Η δεύτερη και τελική χρειάζονταν απόλυτη πλειοψηφία. Τρίτη πρόταση για μηδενικές αυξήσεις δεν μπορούσε να τεθεί υπόψη των δημοτικών συμβούλων λόγω του ότι δεν υποστηρίζονταν από εισήγηση και οικονομική ανάλυση των δεδομένων.

 

Διαβάστε επίσης