Αυξημένα αστυνομικά μέτρα και προληπτικοί έλεγχοι

 Αυξημένα αστυνομικά μέτρα και προληπτικοί έλεγχοι

Όταν αργά το μεσημέρι του Σαββάτου το κέντρο της πόλης άδειασε από την πολύ κίνηση, αμέσως έγιναν αντιληπτά αυξημένα μέτρα που υλοποίησε για άγνωστο λόγο η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Αστυνομικοί της ομάδας Δίας, της ομάδας ΟΠΚΕ, της Ασφάλειας αλλά και μια διμοιρία ΜΑΤ βρίσκονταν από την οδό Κουντουριώτου έως τον κόμβο Φαλήρου. Σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, παρακολουθώντας την κίνηση.

Συμπολίτης μας διηγήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου έλεγχο που οι αστυνομικοί έκαναν σε επιβάτες διερχόμενου αυτοκινήτου στις Καμάρες. Ο έλεγχος δεν ήταν- όπως μας είπε ο συμπολίτης- ο συνηθισμένος. Όσοι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο βγήκαν, έγινε σωματικός έλεγχος. Ίδιος έλεγχος έγινε και στο όχημα. Το απόγευμα του Σαββάτου στο Περιστέρι οι διερχόμενοι πολίτες έμειναν άφωνοι αφού όσα είδαν θύμιζαν κινηματογραφική ταινία. Αυτήν την φορά έλεγχος έγινε σε επιβάτες δύο αυτοκινήτων (πινακίδες αυτοκινήτων Ξάνθης, μας είπαν περαστικοί). Ο έλεγχος έγινε στο δρόμο, κι όποιος δεν γνώριζε νόμιζε ότι ήταν μπροστά σε σύλληψη καταζητούμενων κακοποιών!

Σύμφωνα με πληροφορίες το Σάββατο από το μεσημέρι ως το βράδυ η Α.Δ. Καβάλας ήταν σε κινητοποίηση και ετοιμότητα, η οποία περιελάμβανε τους προληπτικούς ελέγχους που ήδη αναφέραμε. Οι έλεγχοι έγιναν αντιληπτοί και συζητήθηκαν από τον κόσμο, ο οποίος έβαζε στο μυαλό του πολλά και διάφορα. Ταυτόχρονα ομάδα της ΟΠΚΕ ήταν μπροστά στο κατάστημα της Πειραιώς στο Φάληρο, ενώ η διμοιρία ΜΑΤ που βρίσκονταν μπροστά στη στρατιωτική λέσχη αποχώρισε νωρίς το βράδυ. Χθες από το πρωί υπήρχε φύλαξη των γραφείων του ΛΑΟΣ στην οδό Ομονοίας, λόγω της επίσκεψης σε αυτά του Γιώργου Καρατζαφέρη. (φωτογραφία αρχείου).

* Εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας υποστήριξε χθες ότι τα αυξημένα αστυνομικά μέτρα στην πόλη το Σάββατο οφείλονταν στην πολιτική εκδήλωση του ΛΑΟΣ (έγινε χθες το απόγευμα). Τόνισε ότι για την προστασία της εκδήλωσης υπήρξε έντονη αστυνομική παρουσία στο κέντρο της πόλης ένα 24ωρο πριν από αυτήν!

Διαβάστε επίσης