Μαθηματικές βραβεύσεις με ωραία μουσική

 Μαθηματικές βραβεύσεις με ωραία μουσική

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στη δημοτική βιβλιοθήκη η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση βράβευσης των μαθητών των σχολείων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας που διακρίθηκαν σε πανελλήνιους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Από τους βραβευμένους μαθητές τέσσερις προχώρησαν  στην επόμενη φάση της Μαθηματικής Ολυμπιάδας.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το δραστήριο καβαλιώτικο παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και άρχισε με την ομιλία του τοπικού προέδρου Βασίλη Τσιάντου. Στο πλαίσιο μιας σύντομης τοποθετήσεως, ο κ. Τσιάντος δήλωσε πως τα μαθηματικά υπάρχουν παντού και χρειάζονται στις περισσότερες των περιπτώσεων και των επιστημών. Τίποτε δεν είναι εύκολο στη ζωή, όλα κερδίζονται με κόπο και γνώση, συμπλήρωσε ο κ. Τσιάντος, που χαρακτήρισε τη φιλοσοφία δίδυμη αδελφή των μαθηματικών.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο βουλευτής Τάκης Εμμανουηλίδης και ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης. Παρόντες ήταν αρκετοί παλαίμαχοι καθηγητές μαθηματικών που επί σειρά ετών δίδαξαν μαθηματικά σε σχολεία της πόλης και οι βραβευμένοι μαθητές με τους γονείς τους. Μετά το πέρας της ομιλίας του προέδρου τα μαθηματικά συνδέθηκαν με τη μουσική με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από το σύνολο κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και υπό τη διεύθυνση του μουσικού Αναστάσιου Δέλιου. Οι μαθητές παρουσίασαν ένα σύντομο πρόγραμμα τεσσάρων τραγουδιών, ελληνικών και όχι μόνο, καταχειροκροτήθηκαν δε από τους παριστάμενους. Όλοι οι μαθητές που μετέχουν στην ομάδα του κ. Δέλιου κατά τις απογευματινές ώρες φοιτούν στο Ωδείο «Νεάπολις».

Το τελευταίο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε τις βραβεύσεις. Ανάλογα με την τάξη στην οποία φοιτούν, βραβεύθηκαν κατά ομάδες οι μαθητές, προς τους οποίους δόθηκαν πολλές ευχές προκειμένου να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία τους στην εκπαιδευτική δραστηριότητα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης