• 19 Μαΐου 2024,

Αύξηση δρομολογίων ΚΤΕΛ και τουρισμός τον Ιούνιο

 Αύξηση δρομολογίων ΚΤΕΛ και τουρισμός τον Ιούνιο

Η περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων με την έναρξη από χθες της τουριστικής περιόδου για τη χώρα δημιουργούν ένα καλύτερο γενικότερο περιβάλλον. Για το Ν. Καβάλας, όπως άλλωστε αναμένονταν, τα σημαντικά και ευχάριστα θα έρθουν μαζί με το Καλοκαίρι.

Η τουριστική περίοδος δεν αρχίζει τώρα όπως ίσως γίνεται σε άλλους γνωστότερους ελληνικούς προορισμού. Συγκεκριμένο πλέον είναι το συμπέρασμα ότι η τουριστική περίοδος για την περιοχή μας θα ξεκινήσει αργότερα. Μάλλον από τον Ιούνιο και μετά. Ακόμη και χθες η τουριστική κίνηση ειδικά στη Θάσο ήταν ελάχιστη. Το ίδιο στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας.

Λόγω της απελευθέρωσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων επανέρχονται σταδιακά τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Από χθες υπάρχει απευθείας σύνδεση με Αθήνα, χωρίς ενδιάμεση ανταπόκριση. Το ΚΤΕΛ βάζει δρομολόγια προς κοντινότερους προορισμούς.

Προς Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Δράμα ακόμη και προς Σέρρες. Ο πρόεδρος κ. Κώστας Πανταζής δηλώνει ότι «… ενισχύουμε όλα τα δρομολόγια μας. Προς όλους τους άξονες. Σταδιακά θα αυξηθεί η κίνηση. Δρομολόγιο για την Αθήνα θα έχουμε κάθε μέρα.

Ελπίζουμε ότι σιγά σιγά θα επανέλθουμε και οικονομικά».

Για τη Θάσο και τον τουρισμό ο κ. Πανταζής είπε: «Ελπίζουμε για τουριστική κίνηση μετά τον Μάη». Στα άλλα τουριστικά θέματα που κι αυτά αφορούν το Ν. Καβάλας, η Γερμανία υποστηρίζει τα ταξίδια προς την Ελλάδα μιας και οι Γερμανοί επιστρέφοντας στη χώρα τους δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Διαβάστε επίσης