Αύξηση ή μείωση; Οι γνωστές διαφωνίες για την τουριστική κίνηση του 2018

 Αύξηση ή μείωση; Οι γνωστές διαφωνίες για την τουριστική κίνηση του 2018

Στους γνωστούς υψηλούς – κατά βάθος προεκλογικούς -τόνους ανάμεσα στην Αναστασία Ιωσηφίδου και τον Μιχάλη Καπέτη κινήθηκε κι αυτήν την φορά η συνεδρίαση της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας. Το σχέδιο προβολής του 2019 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία αλλά αυτός που μειοψήφησε ήταν μόνο ο εκπρόσωπος της παράταξης «Τόπος της Ζωής μας». Έχει ενδιαφέρον το ότι στη συνεδρίαση δεν ήταν οι ξενοδόχοι, απουσίαζαν οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης (εκτός από τον κ. Καπέτη στη συνεδρίαση ήταν εκπρόσωπος του συνδυασμού του κ. Παππά).

Αφού η Αναστασία Ιωσηφίδου διάβασε την εισήγηση της, αμέσως άρχισε η κριτική από τον κ. Καπέτη. Επανέλαβε την πρόβλεψη ότι η χρονιά δεν θα κλείσει καλά. Η κ. Ιωσηφίδου χαρακτήρισε την πρόβλεψη δυσφημιστική ενώ ο παρόντας στη συνεδρίαση Γιώργος Γραμμένος σημείωσε ότι ο κ. Καπέτης χαίρεται επειδή προβλέπει τουριστική μείωση. «Ας μη μιλάμε για success story. Ξοδεύουμε πολλά με αναποτελεσματικό τρόπο» επέμενε ο κ. Καπέτης. Η κ. Ιωσηφίδου είπε επίσης ότι σύντομα θα υπάρξει μελέτη από την ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους» σχετικά με δράσεις για τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Η συνεδρίαση διήρκεσε μία ώρα και τριάντα λεπτά. Ευτυχώς δεν είχε εντάσεις ως το τέλος. Φορείς που εκπροσωπήθηκαν ήταν το ΤΕΕ ΑΜ, το Επιμελητήριο, οι Εστιάτορες, ο Εμπορικός Σύλλογος. Εκ μέρους της διοίκησης παρόντες ήταν επίσης οι Κουφατζής- Κόγια- Φρατζεσκάκη. Σύμφωνα με την εισήγηση της Δημωφέλεια φέτος η τουριστική κίνηση θα είναι αυξημένη σε σχέση με πέρσι. Ωστόσο στο κείμενο υπάρχουν μόνο τα στοιχεία των ξενοδόχων για το πρώτο 6μηνο του 2018.

 

Διαβάστε επίσης