• 17 Μαΐου 2024,

Αύξηση των ασθενών με κορωνοϊό στην κλινική του Νοσοκομείου

 Αύξηση των ασθενών με κορωνοϊό στην κλινική του Νοσοκομείου

Αυξήθηκαν χθες οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καβάλας. Απόδειξη της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή, η οποία σιγά σιγά δυσκολεύει.

Προς το παρόν και ευτυχώς, απέχουμε αρκετά από τις νοσηλείες και τα κρούσματα τοπικά στο δεύτερο και τρίτο κύμα της νόσου. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τα περισσότερα κρούσματα, τους περισσότερους ασθενείς. Μέσα σε όλα αυτά σημειώνουμε ότι προχθές Κυριακή δεν έγινε ούτε ένα εμβόλιο στο Νομό Καβάλας!

Ίσως γιατί ήταν Κυριακή και μάλιστα πολύ Καλοκαιρινή.

Χθες το μεσημέρι στην κλινική κορωνοϊου του Νοσοκομείου οι ασθενείς ήταν 9. Οι 4 από το Ν. Δράμας και οι 5 από το Νομό Καβάλας. Για όλους αυτούς λέγεται ότι δεν έχουν εμβολιαστεί. Ανάμεσα τους γυναίκα 90 ετών που επίσης δεν έχει εμβολιαστεί. Τα rapid τεστ που έκανε χθες το Νοσοκομείο ήταν 44, αποκάλυψαν ακόμη 4 κρούσματα. Σημειώνουμε ότι την Κυριακή 25 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου έγιναν 174 τεστ με 9 θετικά περιστατικά. Αφορούν 5 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 35 έτη. Από τις 16 Ιουλίου έως τις 21 Ιουλίου η κλινική του Νοσοκομείου ήταν εντελώς άδεια ενώ η ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου είναι άδεια από τις 23 Ιουνίου μέχρι και σήμερα.

*Τα δωρεάν rapid τεστ του ΕΟΔΥ σήμερα μεταφέρονται από το Αμφιθέατρο, στην κεντρική πλατεία (έμπροσθεν Επιμελητηρίου)

Διαβάστε επίσης