Αυξήθηκαν τα ενοίκια και στην Καβάλα λόγω Airbnb

 Αυξήθηκαν τα ενοίκια και στην Καβάλα λόγω Airbnb

Αύξηση 8,4% εμφανίζουν τα ενοίκια διαμερισμάτων σε όλη τη χώρα μέσα σε ένα χρόνο. Aυτό συμβαίνει λόγω των μειωμένων διαθέσιμων κατοικιών αλλά και της τουριστικής αξιοποίησης ακινήτων μέσω πλατφόρμων όπως η Airbnb. Μεγάλη αύξηση εμφανίζουν τα ενοίκια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ στην Αττική καταγράφεται άνοδος 6,9%.

Ειδικότερα σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του δικτύου μεσιτικών γραφείων RE/MAX, οι τιμές των ενοικίων σε πανελλαδική κλίμακα σημείωσαν σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι της τάξης του 8,4%.

Αναλυτικότερα, στην Αττική αυξήθηκαν κατά 6,9%, στη Θεσσαλονίκη κατά 14,4% και στην περιφέρεια κατά 7,1% (με μεγάλες όμως διαφορές από πόλη σε πόλη).

Σημαντική διαπίστωση είναι πως δεν σημειώθηκαν πουθενά μειώσεις τιμών σε πόλεις ως σύνολα. Ειδικότερα, αύξηση τιμών κατά 15% παρατηρήθηκε στην Πάτρα και στον Βόλο, ακολουθούμενες από την Σπάρτη κατά 14% ενώ στην Αλεξανδρούπολη υπήρξε αξιοσημείωτη αύξηση 17%.

Μικρότερη άνοδος 2-7% σημειώθηκε σε πόλεις όπως Καβάλα, Καρδίτσα, Ξάνθη, Λαμία και Κόρινθο ενώ στα ίδια επίπεδα παρέμειναν οι τιμές μόνο στην Λάρισα και στα Ιωάννινα σε σχέση με το 2017.

Πηγή : www.aftodioikisi.gr

Διαβάστε επίσης