• 28 Μαρτίου 2024,

Back to reality !

 Back to reality !

To τρίτο μέρος της εορταστικής περιόδου έκλεισε με τον αγιασμό των υδάτων που κατέβασε πολύ κόσμο στις παραλίες.

Απο την Καβάλα μέχρι και την Νέα Πέραμο ο κόσμος με σύμμαχο τον καλό καιρό κατέβηκε παραλία για να παρακολουθήσει τον αγιασμό.

Ο περισσότερός κόσμος στην Νέα Ηρακλείτσα που η διαδικασία του αγιασμού απο τον Πάτερ Θωμά είχε μερικές δυσκολίες λόγω του οτι οι μισοί απο αυτούς που ήταν έτοιμοι να πιάσουν τον σταυρό πέσανε στην θάλασσα με το πρώτο ρίξιμο του σταυρού ενώ κανονικά έπρεπε να περιμένουν την τρίτη φορά.

Αυτό ξεπεράστηκε με την παρέμβαση του πάτερ ο οποίος κάλεσε και τους υπολοίπους να πέσουν στο νερό αλλά πάλι η πρώτη παρτίδα των κολυμβητών είχε ένα σοβαρό προβάδισμα.

Τέλος καλό όλα καλά.

Η συνέχεια δόθηκε στα καφέ της Ηρακλείτσας που στην κυριολεξία πλημμύρισαν απο κόσμο.

Ηταν μια ωραία μέρα που κύλησε όμορφα και μας έβαλε τίτλους τέλους σε μια ακόμα εορταστική περίοδο.

Απο σήμερα Δευτέρα αφήνουμε πίσω μας τα τρίγωνα τα κάλαντα τα Φώτα και τους αγιασμούς και επιστρέφουμε στην δύσκολη ελληνική καθημερινότητα – πραγματικότητα.

Καλή προσαρμογή και καλό κουράγιο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός μέχρι και την Τετάρτη θα είναι καλός χωρίς φαινόμενα αλλά απο την Πέμπτη και μετά έρχονται και βροχές.

Θέλω να σας θυμίσω οτι πέρσι τέτοια εποχή τρέχαμε με τους κουβάδες για να βρούμε νερό βουτηγμένοι στην κυριολεξία σε ένα μέτρο χιόνι.

Πέρσι μια μέρα μετά την γιορτή του Γιάννη είχαμε σηκωθεί το πρωί και το τοπίο ήταν κάτασπρο με θερμοκρασίες μετά απο πολλά χρόνια αρκετούς βαθμούς κάτω απο 0.

Περίπου δέκα ημέρες μας είχε ταλαιπωρήσει αυτό το κύμα κακοκαιρίας που ήταν το χειρότερο των τελευταίων 30 ετών.

Ευχόμαστε φέτος να μην έχουμε τα ίδια γιατί όπως σας έχουμε γράψει αρκετές φορές η Καβάλα είναι μια καλοκαιρινή πόλη που δεν σηκώνει τέτοιου είδους καταστάσεις.

Γενικότερα η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα γιατί δεν έχουμε ούτε την ανάλογη παιδεία αλλά περισσότερο την κρατική υποδομή για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τέτοιου είδους καταστάσεις.

Τα γράφω αυτά γιατί ο χειμώνας είναι μπροστά μας.

Μην νομίζετε οτι επειδή περάσανε οι γιορτές και φάγαμε και τον μισό Γενάρη καθαρίσαμε με τον φετεινό χειμώνα.

Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά !

 

Διαβάζουμε στα διάφορα ειδησιογραφικά site οτι η κυβέρνηση ήδη χτίζει την Ελλάδα της επόμενης μέρας έξω απο τα μνημόνια που θα αφήσουμε πίσω μας τον Αύγουστο του 2018.

Υπάρχει προγραμματισμός – λένε κυβερνητικά στελέχη – και συγκεκριμένοι στόχοι όπως η επιστροφή στην ανάπτυξη η μείωση της ανεργίας και καλύτεροι όροι για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Όπως καταλαβαίνετε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμη για να ζήσει το δικό της success story της τυπικής έστω εξόδου απο τα μνημόνια και να κερδίσει και τις εκλογές του 2019.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Τσίπρας περνάει μέχρι και τις 15 του Γενάρη τα προαπαιτούμενα προκειμένουν να κλείσει και η τρίτη αξιολόγηση και κατεβαίνει στο Eurogroup για μια ακόμα μάχη.

Αν κλείσει και η τρίτη αξιολόγηση μέχρι τέλος του μήνα που είναι και ο στόχος της κυβέρνησης οι άλλες δύο που απομένουν θα είναι πιο εύκολες και θα γίνουν με συνοπτικές διαδικασίες αφού τον Αύγουστο του 2018 τελειώνει το πρόγραμμα.

Όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολο να τελειώσει το πρόγραμμα και να εκκρεμούν αξιολογήσεις.

Μέχρι τον Αύγουστο θα πρέπει να έχουν κλείσει όλοι ανοιχτοί λογαριασμοί με τους δανειστές.

Το μόνο που θα μας έχει απομείνει θα είναι οι φόροι και τα χαράτσια που θα πληρώνουμε ακόμα για πολλά – πολλά χρόνια.

 

Να έχετε υπόψη σας οτι απο σήμερα Δευτέρα ξεκινούν και οι εκπτώσεις που είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να κάνετε τις αγορές που ίσως δεν έχετε την δυνατότητα υπο νορμάλ συνθήκες.

Μακάρι να είναι μια καλή περίοδος για την αγορά που είναι γνωστό οτι την περίοδο των εορτών δεν πήγε και τόσο καλά.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλή σας ημέρα καλή εβδομάδα και αγάντα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης