• 9 Μαΐου 2024,

Μπαλτάκος: «Έχει δίκιο για τη διαπλοκή ο ΣΥΡΙΖΑ»

 Μπαλτάκος: «Έχει δίκιο για τη διαπλοκή ο ΣΥΡΙΖΑ»

Στην Καβάλα ήταν χθες ο γενικός γραμματέας του κόμματος «Εθνική Ενότητα» Τάκης Μπαλτάκος. Ο κ. Μπαλτάκος ήρθε στην Καβάλα για οργανωτικούς λόγους καθώς το κόμμα στηριζόμενο στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό προσπαθεί να κάνει ένα καινούριο ξεκίνημα. Η «Εθνική Ενότητα» είναι το καινούριο κόμμα που δημιούργησαν πριν από λίγους μήνες ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος νωρίτερα είχε αποχωρήσει από τη Ν.Δ.

Ο κ. Μπαλτάκος ήταν στην Καβάλα για να λάβει μέρος στη συνδιάσκεψη νομαρχιακών επιτροπών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του κόμματος αλλά και να συναντήσει δημοσιογράφους, δίδοντας σχετικές συνεντεύξεις. Όπως μας είπε οι λόγοι είναι οργανωτικοί. Εξήγησε ότι υπάρχει ανταπόκριση στο καινούριο κόμμα, η οποία σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται στο ότι το κόμμα «Εθνική Ενότητα» έχει τη συνιστώσα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Παντού υπάρχουν στελέχη του. Θέλουμε να επεκτείνουμε την απήχηση του κόμματος, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτάκος.

Είναι σίγουρος ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ δεν θ΄ αντέξει τα επόμενα τρία χρόνια. Περιμένει εκλογές από το φθινόπωρο και μετά. Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο, το κόμμα της «Εθνικής Ενότητας» θα είναι απολύτως έτοιμο για εκλογές περίπου το φθινόπωρο.

Σε ερώτηση για την διαπλοκή στην Ελλάδα, π κ. Μπαλτάκος λέει χαρακτηριστικά: «Έχει δίκιο για τη διαπλοκή ο ΣΥΡΙΖΑ. Τη διαπλοκή τη χτύπησε και η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Τότε η κυβέρνηση Καραμανλή δεν τα κατάφερε. Δεν ξέρω για το ΣΥΡΙΖΑ αν θα τα καταφέρει, πάντως δεν είναι εύκολο».

Σ΄ ερώτηση για την ελληνική οικονομία και την κρίση, ο κ. Μπαλτάκος και το κόμμα της «Εθνικής Ενότητας» προτείνουν εθνικό νόμισμα. Ζητούν ωστόσο οργανωμένα, αναίμακτα, ομαλά, η Ελλάδα να επανέλθει στη δραχμή. Σε συνεννόηση όπως λέει με την Ευρώπη, ώστε αυτή η στροφή να προκαλέσει έκρηξη για να βγούμε από την ύφεση που παρατηρεί ότι στην ελληνική οικονομία συνεχίζεται για οκτώ περίπου χρόνια.

Ο Τ. Μπαλτάκος διαπιστώνει ότι η «Εθνική Ενότητα» τα καταφέρνει καλά στο νομό Καβάλας, με νέα στελέχη και μέλη. Τονίζει ότι είναι αναμενόμενο να δημιουργούνται συνεχώς νέα κόμματα, καθώς όπως αναφέρει, τα κλασικά – κόμματα – μετακινούνται κι αφήνουν κενά. Ο κόσμος θα μας πει ποια καινούρια κόμματα θα πετύχουν και ποια θ΄ αποτύχουν, είπε ο κ. Μπαλτάκος.

Για τον εαυτό του προσδιορίζεται ως δεξιός από κούνια, δεξιός θα παραμείνω, συμπληρώνει.

Για την υποκλοπή της συζήτησης του με τον κ. Κασιδιάρη, ο Τ. Μπαλτάκος αποφεύγει τις πολλές κουβέντες. «Δεν μ΄ εξέθεσε. Εκείνος δύο μήνες μετά μπήκε φυλακή, εγώ δεν έπαθα τίποτα», λέει χαρακτηριστικά.

Σ΄ ερώτηση για το πολιτικό μέλλον του Αντώνη Σαμαρά, απαντά: «Αυτή τη στιγμή δε φαίνεται να έχει πολιτικό μέλλον». Όσο για την Ελλάδα σε σχέση και με τα όσα πρεσβεύει η «Εθνική Ενότητα», ο Τ. Μπαλτάκος είναι συγκεκριμένος και ξεκάθαραος. Τονίζει «πρώτα η Ελλάδα, μετά η Ευρώπη».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης