• 23 Απριλίου 2024,

#bEUnique: Αγκαλιάζουμε τη μοναδικότητα

 #bEUnique: Αγκαλιάζουμε τη μοναδικότητα

Η νέα καλή πρακτική του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, #bEUnique, στοχεύει στην εξωστρέφεια του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης και την άμεση επαφή του με τους πολίτες της Περιφέρειας μας.

Κάθε Τετάρτη στις 20.00 το απόγευμα δίνουμε φωνή σε όσους δεν ακούγονται, στους ανθρώπους – «από τα κάτω»- ,  με ζωντανές και διαδραστικές συζητήσεις στο λογαριασμό μας στο Instagram. Τα event #bEUnique είναι άμεσα συνυφασμένα με την προσέγγιση της «bottom –  up» (από κάτω προς τα πάνω) διαδικασίας που εφαρμόζει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση με τον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης.

Στα live μας κάνουμε ανοιχτές συζητήσεις για θέματα που μας απασχολούν καθημερινά, όπως: η οπαδική βία, τα ζητήματα ταυτοτήτων, οι θέσεις και οι διεκδικήσεις της LGBTQ+ κοινότητας, ο ρατσισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η παχυσαρκία , η ανεργία και η ανασφάλεια στον εργασιακό χώρο. Ωστόσο το κύριο  ζήτημα των δράσεων του #bEUnique είναι η συνειδητοποίηση της ετερότητας που υπάρχει μεταξύ μας.

Επομένως, αν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε τα απογεύματα της Τετάρτης ή αν απλά θέλετε να ακουστείτε,  συντονιστείτε στο κανάλι μας στο Instagram (#europedirectemt). Μπορείτε να υποβάλλετε τις ερωτήσεις σας και να γίνεται εσείς οι ίδιοι συντονιστές της συζήτησης. Άλλωστε, αυτός είναι και ο στόχος του #bEUnique, να μετατρέψει του πολίτες από παθητικούς δέκτες των εξελίξεων, σε ενεργούς ρυθμιστές της καθημερινότητας.

Στο 2ο και τελευταίο μας – για την ώρα- live event είχαμε την τιμή και τη χαρά να έχουμε καλεσμένο μας τον πρεσβευτή, θετικής ενέργειας, Θεράποντα Φάκα. Στο τέλος της συζήτησης έγινε αναφορά στο επικείμενο Roadshow , το οποίο αποτελεί απόρροια της συνεργασίας του κέντρου μας με τον Θεράποντα Φάκα, και θα πραγματοποιηθεί σ’ όλες τις πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης . Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαρτίου στην Ορεστιάδα, ενώ για τις επόμενες Παρασκευές θα πραγματοποιείται σε διαφορετική πόλη καταλήγοντας σε Καβάλα και Δράμα. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι!

Ποιοι είμαστε: Το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με Συντονιστή Φορέα το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και εταίρο την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποτελεί τη συνέχεια του Europe Direct Ξάνθης το οποίο φιλοξένησε το Δ.Π.Θ. την περίοδο 2013 έως το 2021.

Μπορείτε να μας βρείτε σε όλες τις πόλεις της περιφέρειας μας: Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη

Διαβάστε επίσης