«Μπλέξαμε με το τέρας της γραφειοκρατίας»

 «Μπλέξαμε με το τέρας της γραφειοκρατίας»

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο για 14η φορά από την αρχή του έτους, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Αποφάσισε κατά πλειοψηφία ανάκληση άδειας, ίδρυσης και λειτουργίας επιχείρησης μαζικής εστίασης, ενός κεντρικού εστιατορίου, παρά το ότι το θέμα είναι γραφειοκρατικό. Η εκπρόσωπος στη συζήτηση της επιχείρησης αναγνώρισε και το είπε σε υψηλούς τόνους, ότι η επιχείρηση κι ο επαγγελματίας έμπλεξε με το τέρας της γραφειοκρατίας.

Προσωρινά και ίσως όχι ουσιαστικά ανακλήθηκε η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της επιχείρησης μέχρι να βρει χρόνο να ελέγξει το κατάστημα η Διεύθυνση Υγείας.

«Δεν μας έχει ελέγξει ενώ είμαστε έτοιμοι εδώ και καιρό, λόγω φόρτου εργασίας της» είπε η εκπρόσωπος της επιχείρησης δικηγόρος, στη συζήτηση, απαντώντας στην παρατήρηση ότι ο φάκελος του θέματος δεν έχει το απαραίτητο έγγραφο της υπηρεσίας της περιφερειακής ενότητας.

Ρόλο παίζει σίγουρα και το γεγονός ότι η υπηρεσία έχει αυξημένες υποχρεώσεις αυτό το διάστημα στην Θάσο.

Το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης έχει σχέση με οπωροπωλείο στην οδό Ομονοίας. Τελικά δεν διέκοψε τη λειτουργία του, καθώς στην προκειμένη περίπτωση η Διεύθυνση Υγείας έκανε το δεύτερο και απαραίτητο έλεγχο, βρίσκοντας το κατάστημα ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Όσον αφορά το Εστιατόριο, πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, όλα τα μέλη της επιτροπής ψήφισαν να ανακληθεί προσωρινά η άδεια λειτουργίας, εκτός από τον Δημήτρη Καζανίδη που δήλωσε την παρουσία του.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη στις 10.00 το πρωί λόγω της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Για μία ακόμη φορά ζητήθηκε από μέλη της να αλλάξει η ώρα των συνεδριάσεων για να διευκολυνθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι που μετέχουν σε αυτήν.

Διαβάστε επίσης