• 19 Μαΐου 2024,

Οι εργασίες και η παράσταση στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 Οι εργασίες και η παράσταση στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 

Η πρώτη φθινοπωρινή συνέντευξη  του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, δόθηκε χθες στο Δημαρχείο, με αφορμή την παράσταση «Το μάθημα» που θα παρακολουθήσουμε σήμερα το βράδι στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου. Τελικά η συνέντευξη τύπου ξεχώρισε για τις αναφορές που έγιναν στο υπό ολοκλήρωση έργο, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», το οποίο κάνει το κάνει πιο λειτουργικό και κυρίως πιο όμορφο. Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν και μίλησαν, ο σκηνοθέτης της παράστασης Βασίλης Βασιλάκης, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής Θοδωρής Γκόνης και βέβαια ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πέτρος Πετρόπουλος, που αυτή την περίοδο συμπληρώνει ένα χρόνο, επικεφαλής του Δημοτικού Θέατρου.

Η ομάδα με επικεφαλής τον Β. Βασιλάκη ονομάζεται «Θεατρική Ομάδα Δεν». Έχει έρθει στην Καβάλα κατά το παρελθόν. Η συγκεκριμένη παράσταση είναι η 4η. Με πιο πρόσφατη επιτυχία την παράσταση πέρσι «Η φαλακρή τραγουδίστρια». Και φέτος η ομάδα επιμένει σε κείμενο του Ιονέσκο. «Συνεχίζουμε να προσεγγίζουμε τον ίδιο συγγραφέα, κρατάμε μία πορεία με τον Ιονέσκο, γιατί μας ενδιαφέρει το έργο του» είπε ο κ. Βασιλάκης.  Συμπλήρωσε ότι χαίρεται που είναι στην Καβάλα. Πρόκειται είπε για μία παράσταση που δεν σταματά να εκπλήσσει τους συντελεστές της, καθώς συνέχεια – είπε – ανακύπτουν νέα πράγματα, που φορτίζουν το κείμενο του Ιονέσκο. Σημειώνουμε ότι ο κ. Βασιλάκης θα είναι στην Καβάλα και για έναν ακόμη λόγο, για δωρεάν σεμινάρια υποκριτικής, που άρχισαν χθες στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, τα οποία όπως σημείωσε ο ίδιος, κάνει για πρώτη φορά.

«Είμαστε έτοιμοι για το δίμηνο, με τις παραγωγές μας και τις μετακλήσεις μας. Βοηθήστε το θέατρο. Το έχουμε ανάγκη», ήταν τα πρώτα λόγια του Θ. Γκόνη. Για την παράσταση «Το μάθημα», είπε ότι συνειδητά επελέγη να είναι η πρώτη της νέας περιόδου, γιατί όπως εξήγησε το ΔΗΠΕΘΕ ήθελε να ξεκινήσει με έναν άνθρωπο του θεάτρου, όπως είναι ο Βασίλης Βασιλάκης. «Ξεκινάμε τη νέα περίοδο αλλά ουσιαστικά συνεχίζουμε το έργο μας καθώς τελειώσαμε το φεστιβάλ στο τέλος Αυγούστου», είπε ο κ. Γκόνης και σημείωσε ότι «οι εργασίες στο «Αντιγόνη Βαλάκου» κάνουν το θέατρο, πολύ ωραίο».

Περισσότερο γι΄ αυτές τις εργασίες μίλησε ο Π. Πετρόπουλος. Χαρακτήρισε τον κ. Βασιλάκη αγωνιστή του θεάτρου. Είπε ότι οι εργασίες είναι στο τελικό στάδιο και μετατρέπουν το «Αντιγόνη Βαλάκου» σε πραγματικό θέατρο. Εκτελούνται – είπε – από την καβαλιώτικη εταιρία, του Αντώνη Πρασίνη, με αρχικό προϋπολογισμό 10.000 ευρώ. Τα εγκαίνια του έργου – σημείωσε – θα γίνουν την 1η Νοεμβρίου, ενώ ταυτόχρονα προανήγγειλε και τη λειτουργία του κυλικείου.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία νέα προσέγγιση στην είσοδο του θεάτρου, μία ιδέα της κας Στρούλια, που συμπληρώθηκε κι από τον κ. Γκόνη αλλά κι από τους ανθρώπους του θεάτρου. Ο Π. Πετρόπουλος φάνηκε να δίνει πολύ μεγάλη σημασία σ΄ αυτές τις εργασίες και δεν έχουμε παρά να περιμένουμε την ολοκλήρωσή του, για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης