Χ. Δαλκίτζης: Δώσαμε μια πολύ καλή εντύπωση στον Πρέσβη της Κορέας

 Χ. Δαλκίτζης: Δώσαμε μια πολύ καλή εντύπωση στον Πρέσβη της Κορέας

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χάρης Δαλκίτζης ρωτήθηκε από την Πρωινή για την πρόσφατη περιοδεία στην ΑΜΘ του πρέσβη της Κορέας στην Αθήνα.

Ο κ. Δαλκίτζης τον συνόδευσε παντού. Όπου κι αν βρέθηκε ο κ. Πρέσβης. Απαντώντας είπε: «Ήταν μια τριήμερη επίσκεψη, με ιδιαίτερα πυκνό πρόγραμμα. Προσπαθήσαμε ως Περιφέρεια ΑΜΘ να δώσουμε στον πρέσβη της Κορέας την εικόνα της Περιφέρειας μας και να δει όσο περισσότερες περιοχές ήταν δυνατό, στο περιορισμένο χρονικό πλαίσιο της επίσκεψης του.

Συναντηθήκαμε με τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους και τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης καθώς και με τοπικές επιχειρήσεις. Ένα συμπέρασμα αν θέλετε γιατί η αποτίμηση σ’ αυτήν τη φάση είναι πολύ νωρίς ακόμη να γίνει, καθότι τα αποτελέσματα θα φανούν το επόμενο διάστημα, νομίζω ότι δώσαμε μια πολύ καλή εντύπωση στον κ. πρέσβη ως Περιφέρεια.

Τόσο για τις δυνατότητες της περιοχής, συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική ανάπτυξη, με τον τουρισμό. Πήγαμε σε κάποιες τοπικές επιχειρήσεις, κάποια θέματα συνεργασίας με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Νομίζω ότι όλα πήγαν καλά».

Διαβάστε επίσης