• 29 Μαρτίου 2024,

Χαλαρώστε μέχρι το ….. επόμενο

 Χαλαρώστε μέχρι το ….. επόμενο

Ημέρες χαλάρωσης και ξεκούρασης οι ημέρες του Νοτιά που μέσα σε λίγες ώρες λιώσανε τα χιόνια και εξαφανίσανε κάθε ίχνος της “Υπατίας” που είναι αλήθεια οτι μας τρομοκράτησε λίγο αλλά τέλος καλό όλα καλά.

Να πάρουμε κάποιες ανάσες να ηρεμήσουμε , να ξαναβρούμε την ψυχραιμία που χάσαμε ώς άνθρωποι με τα δύο απανωτά φαινόμενα κακοκαιρίας , να πάρουμε μερικές ανάσες (βαθειές) και να πάμε παρακάτω.

Κάνω αυτή την εισαγωγή γιατί ο χεμώνας έχει ακόμα δρόμο μπροστά του.

Μην νομίζετε οτι με την “Υπατία” καθαρίσαμε για φέτος τον χειμώνα.

Κάπου άκουσα ή διαβασα , δεν θυμάμαι, οτι μέχρι και τις 20 του Γενάρη θα είμαστε δύσκολα αφού θα έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες και φαινόμενα.

 

Σύμφωνα με μία ανάρτηση που διάβασα σε κάποιο site των Αθηνών τα ονόματα στα ακραία καιρικά φαινόμενα που μας απασχολούν και μας επηρεάζουν κατά καιρούς δίνονται απο το Αστεροσκοπείο Αθηνών και έναν συγκεκριμένο άνθρωπο που έκρινε οτι με τα ονόματα αυτά που δίνονται ενημερώνονται καλύτερα οι πολίτες.

Αυτή η ονοματολογία που μας ήρθε απο την Αμερική έγινε δηλαδή για λόγους επικοινωνιακούς.

Μάλιστα σημειώνεται στην ίδια ανάρτηση ότι τα ονόματα δίνονται τυχαία αν και δεν διευκρινίστηκε αν ακολουθείται αλφαβητική σειρά που είναι πολύ πιθανό.

Θυμίζω οτι το επόμενο καιρικό φαινόμενο που θα είναι ακραίο και θα το βαφτίσουν οι επιστήμονες του Αστεροσκοπείου Αθηνών θα ξεκινάει απο το γράμμα Φ.

Φώτης , Φώφη , Φούφουτος κ.τ.λ.π

 

Μεγαλύτερο πρόβλημα  ακόμα και από αυτό των  καιρικών φαινομένων  οι διακοπές ρεύματος της ΔΕΔΔΗΕ που εκτός απο το γεγονός οτι αφήνουν ένα σωρό νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, με οτι αυτό συνεπάγεται, προκαλούν και πολλές ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές.

Αυτή η κατάσταση δεν είναι τωρινή, υπάρχει εδώ και αρκετές εβδομάδες ίσως και μήνες απλά τώρα που υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση απο τους καταναλωτές το πρόβλημα έχει ενταθεί.

Εκτός απο τις διακοπές έχουμε στο μενού και αυτές τις πτώσεις της τάσης που είναι ακόμα χειρότερες.

Ο ΔΕΔΔΗΕ οφείλει να βγει και να δώσει μία εξήγηση στον κόσμο και βέβαια να δώσει ένα τέλος σε αυτή την περιπέτεια.

Δεν είναι δυνατόν ο λαός της Καβάλας μέσα στην καρδιά του χειμώνα να βρίσκεται αντιμέτωπος και με αυτές τις αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος.

Ευχόμαστε όλα αυτά  τα προβλήματα σύντομα να είναι μια κακή ανάμνηση γιατί ο ταλαιπωρημένος έτσι και αλλιώς αυτός λαός δεν έχει ούτε άλλες αντοχές ούτε άλλες ανοχές.

 

Παρόλα αυτά εμείς ευχόμαστε καλό Σαββατοκύριακο και ευχόμαστε η πορεία του καιρού να είναι τέτοια που θα μας αφήσει να χαλαρώσουμε να ξεκουραστούμε και να μπορέσουμε να δούμε τα πλαϊνά μας μετά απο μία έντονη και δύσκολη εβδομάδα που μόλις τελείωσε.

Όλα θα πάνε καλά στο τέλος τα λένε και τα φιλαράκια μας οι Ινδοί.

Καλό Σαββατοκύριακο καλή ξεκούραση και καλή αντάμωση το πρωί της Δευτέρας ( πρώτα ο θεός).

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης