Χαμηλούς τόνους και βοήθεια από τους βουλευτές ζητά για τα πάρκινγκ ο Θ. Μουριάδης

 Χαμηλούς τόνους και βοήθεια από τους βουλευτές ζητά για τα πάρκινγκ ο Θ. Μουριάδης

Τρία θέματα τοπικής επικαιρότητας απασχόλησαν τη συνέντευξη τύπου του δημάρχου Θεοδώρου Μουριάδη σήμερα το μεσημέρι.

Τα περισσότερα λόγια ακούστηκαν για τα ζητήματα των χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Ο Δήμαρχος ζήτησε να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι καθώς όπως εξήγησε γίνονται ενέργειες για να υλοποιηθεί σενάριο ενδιάμεσης κατάστασης.

Πρόκειται για μία ενδιάμεση λύση που αφορά το χώρο στάθμευσης στη Ροδόπη μιας και η οριστική λύση θα καθυστερήσει δύο με τρία χρόνια. Είναι αυτή της αλλαγής της χρήσης γης.

Ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης διέψευσε φυσικά ότι θα έρθουν περισσότεροι πρόσφυγες στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Είπε ότι απλώς ενισχύεται το γραφείο ασύλου που θα λειτουργεί στην Καβάλα με 21 επιπλέον υπαλλήλους.

Περιμένω –είπε- να γίνει η εγγραφή του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» στο κτηματολόγιο προκειμένου στη συνέχεια και για να αδειάσει από πρόσφυγες μετανάστες να προσφύγει ο Δήμος δικαστικά. Για τα ανταποδοτικά τέλη είπε τα λιγότερα. Δήλωσε ότι η προσφυγή που προκάλεσε και την ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου έγινε από την πλευρά του σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της υπηρεσίας.

Ο Θόδωρος Μουριάδης φάνηκε να επιμένει στη δική του πρόταση για τα ανταποδοτικά τέλη του 2021 καθώς όπως είπε αν υπήρχαν τα πλεονάσματα που υπολογίζει η πρόταση της αντιπολίτευσης «…τότε θα πρότεινα κι εγώ μείωση τα δημοτικά τέλη».

Σχετικά με το χώρο στάθμευσης στη Ροδόπη είπε ειδικότερα: «Ας κρατήσουμε λίγο χαμηλούς τόνους. Το αντίθετο θα έχει άσχημο αντίκτυπο στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας. Ας ηρεμήσουμε.

Θα βρεθεί λύση». Θύμισε ότι ο χώρος λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης εδώ και 30 χρόνια. Με την ανοχή παραδέχτηκε των υπηρεσιών. Είπε ότι στο Δήμο Νέας Ιωνίας Αττικής όπου πάρκινγκ λειτουργούσε χωρίς χρήματα (ελεύθερο παρκάρισμα) – έχοντας ίδιο πρόβλημα όπως αυτό της Ροδόπης- πάλι υπήρξε καταγγελία και δικαιώθηκαν αυτοί που κατήγγειλαν.

Εννοώντας ότι όταν ένας χώρος στάθμευσης σφραγίζεται κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε δωρεάν! Παρόλα αυτά είπε ότι θα υπάρξει μία επιτροπή από τη νομική υπηρεσία του Δήμου και δικηγόρους δημοτικούς συμβούλους που θα ερευνήσουν το ενδεχόμενο αν μπορεί ο χώρος της Ροδόπης να λειτουργήσει χωρίς χρήματα.

Με δωρεάν στάθμευση. Ο Θόδωρος Μουριάδης αναφέρθηκε σε μία συνεργασία του με τους τοπικούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που δείχνουν ενδιαφέρον για να βρεθεί μία μεταβατική λύση για τους χώρους στάθμευσης.

Προετοιμάζεται επίσης η αλλαγή χρήσης γης ώστε να προβλέπεται στη Ροδόπη και υπέργειος σταθμός στάθμευσης αυτοκινήτων. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι εκτός από το πάρκινγκ της Ροδόπης που σφραγίστηκε ανησυχεί ότι ίσως γίνει το ίδιο και με το πάρκινγκ της πλατείας Καπνεργάτη. Για τους άλλους χώρους είπε ότι θα τα καταφέρουν να έχουν άδεια.

Διαβάστε επίσης