Χαρδαλιάς: «Διατηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό»

 Χαρδαλιάς: «Διατηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι όλα δείχνουν ότι ξεπεράσαμε τον σκόπελο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. «Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει με την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διατηρείται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, με τις εξαιρέσεις που ήδη ισχύουν. Επίσης, διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων. Κανείς δεν μπορεί να μετακινηθεί από νομό σε νομό παρά μόνο για συγκεκριμένους λόγους, όπως αυτοί ισχύουν και τώρα.

Η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων ξεκινά τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας στα καταστήματα (προαιρετικά) την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Επίσης, οι επιχειρήσεις εφ’ όσον το επιθυμούν μπορούν να λειτουργούν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι η μετακίνηση προς κάθε επιχείρηση που λειτουργεί γίνεται με την αποστολή SMS με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών  αγαθών πρώτης ανάγκης» ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033 προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής του και έγκρισης της μετακίνησης. Ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή εντός 2 ωρών από την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματός του.

πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης