Χάρης Παλτόγλου: «Σε αυτή τη δύσκολη ώρα πρέπει να είμαστε κοντά στα παιδιά»   

 Χάρης Παλτόγλου: «Σε αυτή τη δύσκολη ώρα πρέπει να είμαστε κοντά στα παιδιά»   

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο προπονητής του ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Χάρης Παλτόγλου για την κατάσταση που βιώνει ο σύλλογος του με το lockdown λόγω του κορωνοϊού. Επίσης αναφέρθηκε στις online προπονήσεις που ξεκινήσανε στο σύλλογο την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Ερ: Πως βιώνει και ο ΑΣ Ταεκβοντό Καβάλας την καραντίνα;

Απ: Η πρώτη καραντίνα του Μαρτίου για  μας   ήταν κάτι πρωτόγνωρο που θεωρούσαμε ότι θα περάσει γρήγορα . Ήταν κάτι πολύ άγνωστο και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε το μέγεθος της καταστροφής. Όσο περνούσε ο καιρός βλέπαμε ότι τα πράγματα γινόταν όλο και πιο δύσκολα βγήκαμε από τους ρυθμούς μας αφού οι συζητήσεις παντού ήταν για τον κορωνοϊό.

Γενικότερα το κλίμα είναι βαρύ για όλους. Αλλά ο εγκλεισμός έχει και τα καλά του. Μας έβαλε σε σκέψη πώς μπορούμε να διαχειριστούμε το χρόνο μας καλύτερα και να γίνουμε καλύτεροι.  Στο κομμάτι της δουλειάς μας παρακολουθούμε  σεμινάρια online, συνέδρια, διαλέξεις ειδικών. Επίσης υπάρχει επικοινωνία με άλλους προπονητές από Ελλάδα και το εξωτερικό ανταλλαγή απόψεων κάτι πολύ βασικό.

Ερ: Υπήρχε ανταπόκριση στην πρώτη online προπόνηση του ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΑΒΑΛΑΣ  από το σπίτι;

Απ: Για να κρατήσουμε το ενδιαφέρον των αθλητών αλλά και το δικό μας δημιουργούμε προπονήσεις online από το σπίτι δωρεάν μαζί και με άλλους συλλόγους Θεσσαλονίκη,  Καστοριά, Ορεστιάδα έτσι ώστε να εξελισσόμαστε να προπονούμαστε.

Κυρίως για να κρατάμε τον εαυτό μας σε μία πολύ καλή φυσική κατάσταση κάτι που είναι  απαραίτητο. Για το διάστημα που διανύουμε λόγω της καραντίνας και του εγκλεισμού, επιβάλλεται τα  παιδιά να γυμνάζονται .

Σε αυτή τη δύσκολη ώρα πρέπει να είμαστε κοντά στα παιδιά να τα στηρίζουμε πολύ περισσότερο να τα συμβουλεύουμε να τα ακούμε τι τους προβληματίζει και να τα καθοδηγούμε.

Είμαστε ικανοποιημένοι από την πρώτη online προπόνηση και συνεχίζουμε μέχρι να επανέλθουμε βέβαια στην κανονικότητα.

Ερ: Πόσο επηρεάζει το αγωνιστικό τμήμα το γεγονός ότι δεν γίνονται ούτε προπονήσεις;

Απ: Λόγω της επαφής των αθλητών  στο Ταεκβοντό το αγωνιστικό κομμάτι έχει πλήρως σταματήσει. Δεν πραγματοποιούνται αγώνες από το Μάρτιο, οι προπονήσεις γίνονται σε «φανταστικό»  αντίπαλο και καλλιεργούμε όσο μπορούμε τη φυσική κατάσταση των αθλητών την ενδυνάμωση κι άλλα χαρακτηριστικά πάνω στο σώμα.

Να πούμε ότι το Ταεκβοντό έχει και το τεχνικό κομμάτι όπου τα  τελευταία χρόνια διεξάγονται αγώνες Poomsae, τεχνικές άμυνες και επιθέσεις σε «φανταστικό» αντίπαλο.  Οπότε και εδώ  γίνονται πρωταθλήματα πανελλήνια  και παγκόσμια όπου οι αθλητές που συμμετέχουν και διακρίνονται,  μπορούνε να μοριοδοτηθούν για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ερ: Κάποιες διοργανώσεις που γίνονταν στην Καβάλα κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του ΑΣ Ταεκβοντό Καβάλας σύμφωνα με την υπάρχουσα κατάσταση πάνε για αναβολή;

Απ: Όσον αφορά τις διοργανώσεις του αθλητικού συλλόγου Ταεκβοντό Καβάλας με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς πάντα προς το τέλος Ιανουαρίου ο σύλλογος έκοβε την καθιερωμένη του πίτα τα τελευταία χρόνια στο Αμφιθέατρο Καβάλας όπου αυτό το πολύ όμορφο γεγονός για μας και για όλους τους φίλους μας, δεν θα πραγματοποιηθεί. Εκεί  γινόταν οι απονομές μαύρων ζωνών μία μικρή επίδειξη και οι βραβεύσεις των αθλητών.

Αλλά το πιο δύσκολο κομμάτι για μας είναι το διασυλλογικό πρωτάθλημα που διοργανώνουμε εδώ στην Καβάλα  για 13 χρόνια περίπου.  Ειδικά το 2020 είχε τεράστια επιτυχία και στην ουσία ο τελευταίος αγώνας για όλους μας λόγω της κατάστασης φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί.

Απ:  Πόσο επηρεάζει το σύλλογο σε οικονομικό επίπεδο η πανδημία;

Ερ: Η οικονομική κατάσταση του συλλόγου δεν είναι στα καλύτερά της υπάρχουν πολύ δυσκολίες τις  τελευταίες μέρες Ενημερωθήκαμε για την έκτακτη επιχορήγηση από τη Γενική Γραμματεία η οποία έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα θα είναι μια σημαντική βοήθεια για μας αλλά και για όλα τα σωματεία. Τα  έξοδα του συλλόγου  εξακολουθούν να τρέχουν και είναι τα ενοίκια και τα υπόλοιπα λειτουργικά που υπάρχουν κάθε εποχή.

Ερ: Πόσο σας λείπει στη καθημερινότητα σας η άθληση και η συμμετοχή σε αγώνες;

Απ: Η καθημερινότητα όσον αφορά οι προπονήσεις  αλλά και η επαφή με τα παιδιά, η επαφή στους αγώνες που είχαμε τεράστια παρουσία με επιτυχίες, όλα αυτά μας λείπουν. Επίσης συμμετείχαμε σε εκδηλώσεις, αγώνες προπόνησης camp με τους αθλητές μας και αυτό μας λείπει πολύ.

Ήμασταν μια πολύ καλή οικογένεια που εδώ και χρόνια δουλέψαμε πολύ πάνω σε αυτό το κομμάτι.

Πιστεύουμε γρήγορα ότι θα τελειώσει αυτή η ιστορία με τον κορωνοϊό και θα λειτουργήσουμε πάλι όπως πριν.

Ερ: Έρχεστε σε επαφή με τους αθλητές και αθλήτριες; Τι σας λένε;

Απ: Με τους αθλητές μας ερχόμαστε σε επαφή και  υπάρχει επικοινωνία μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις κοινές προπονήσεις που γίνονται online. Αυτό που μας λένε είναι τους έχει λείψει η προπόνηση ο δάσκαλος, ο χώρος, οι αγώνες.

Γενικότερα θέλουν να γυρίσουν πίσω στην καθημερινότητα που είχαν, να έρθουμε σε επαφή με τους συναθλητές τους, να παίξουν, να γυμναστούν να διασκεδάσουν, να χαρούν, όλα αυτά που είναι πολύ απαραίτητα για την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών.

Ένα πολύ βασικό που τονίζουμε συχνά είναι το κομμάτι της διατροφής όλο αυτό τον καιρό βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι. Πρέπει να  προσπαθούμε να τρεφόμαστε υγιεινά. Αυτό είναι βασικό πρώτα απ` όλα για τα παιδιά που αθλούνται.

Ερ: Τι εύχεται ο Χάρης Παλτογλου για τη νέα χρονιά;

Απ: Με την καινούργια χρονιά εύχομαι υγεία πάνω από όλα σε όλους και  υπομονή. Ας προσέξουμε για λίγο καιρό ακόμη τον εαυτό μας και τους γύρω μας και σιγά-σιγά θα επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Και όπως μας διδάσκει το Ταεκβοντό η προσπάθεια είναι καθημερινή και δεν τα  παρατάμε ποτέ.

Διαβάστε επίσης