Χάρης Παλτόγλου: «Ύψιστη τιμή για μένα η πρόσκληση στην Εθνική ομάδα»

 Χάρης Παλτόγλου: «Ύψιστη τιμή για μένα η πρόσκληση στην Εθνική ομάδα»

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή και στον Τάσο Πατσίδη, παραχώρησε ο προπονητής του ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Χάρης Παλτόγλου, κάνοντας την αποτίμηση της χρονιάς του 2021.

Έκανε λόγο μάλιστα και τη νέα δραστηριότητα του συλλόγου που ήταν το 1ο Κύπελλο SUP- Κανόε Καγιάκ που διοργανώθηκε στην Καβάλα. Παράλληλα χαρακτήρισε κορυφαία στιγμή την πρόσκληση του στην Εθνική ομάδα ως προπονητής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Πως ήταν η χρονιά του 2021 για τον ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Καβάλας. Δύσκολη χρονιά βάση των συνθηκών της πανδημίας, πόσο σας επηρέασε;

Απ: Ήταν όντως μια δύσκολη χρονιά το 2021. Μας βρήκε από την αρχή, να έχουμε όλοι οι σύλλογοι κλειστούς τους χώρους μας. Ο αθλητισμός τους πρώτους μήνες του 2021 δε λειτούργησε. Ανοίξαμε δειλά-δειλά το Μάιο και κάναμε μια εκδήλωση στο Κάστρο της Καβάλας για τις απονομές των ζωνών.

Με αυτό τον τρόπο προλάβαμε σε πολύ μικρό βαθμό να σώσουμε την περίοδο. Μέχρι το Μάιο που ανοίξαμε δεν υπήρχαν αγώνες να λάβουμε μέρος. Από το Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και μετά συμμετείχαμε σε τρία πρωταθλήματα.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα. Εκεί καταφέραμε και πήραμε μια 3η θέση με τη Βάσσω Γκίτσιου η οποία ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο μας.  Επίσης και μια 5η θέση με την Κυριακή Πατένταλη. Από εκεί και πέρα πήραμε μέρος στα πρωταθλήματα της Ένωσης ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Βορείου Ελλάδας.

Συμμετείχαν πάνω από 800 αθλητές και εκεί καταφέραμε και πήραμε 12 μετάλλια. Μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Μάλιστα βρεθήκαμε ψηλά στη βαθμολογία σαν σωματείο. Επίσης συμμετείχαμε τον Δεκέμβριο συμμετείχαμε στο Πανελλήνιο  Κύπελλο που έγινε στον Πολύγυρο. Εκεί ο σύλλογος με 8 αθλητές, κατάφερε να πάρει 8 μετάλλια, δείχνοντας μια μεγάλη δυναμική.

Ήταν και το κλείσιμο της χρονιάς. Το Δεκέμβριο βέβαια πραγματοποιήθηκαν και οι προαγωγικές εξετάσεις μαύρων ζωνών και με αυτόν τον τρόπο έκλεισε ο χρόνος. Για το 2022 δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα. Είχαμε σκοπό να κάνουμε την εκδήλωση κοπής της πίτας του συλλόγου με τις βραβεύσεις και όλα αυτά που γινόταν πριν την πανδημία αλλά τώρα δεν  είμαι και πολύ αισιόδοξος λόγω  των μέτρων και της κατάστασης που επικρατεί.

Ερ: Παράλληλα ο ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ανέπτυξε και μια άλλη δράση το 2021. Αφορούσε το 1ο Κύπελλο SUP- Κανόε Καγιάκ που έγινε το καλοκαίρι στην Καβάλα.

Απ: Ο σύλλογος μας μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια και παρότρυνση του δάσκαλου κ. Στέλιου Μουστακαλή από τη Θεσσαλονίκη, προσπάθησε να βάλει ένα καινούριο άθλημα στη δραστηριότητα του που ήταν το SUP.

Ανήκει στην Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ. Εμείς ξεκινήσαμε τα διαδικασία και γραφτήκαμε  σαν σύλλογος στην Ομοσπονδία και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να πάρουμε την αθλητική αναγνώριση, το οποίο ήταν κάτι το πού σημαντικό για μας.

Δεν είχαν ξαναγίνει τέτοιοι αγώνες στην Καβάλα. Με τη συνδιοργάνωση του Δήμου και της Δημωφέλειας ο σύλλογος μας έφερε σε πέρας ένα πολύ ωραίο και καλοκαιρινό άθλημα που είναι το SUP. Συμμετείχαν περισσότεροι από 80 αθλητές απ` όλη την Ελλάδα. Έγινε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ. Μας στήριξε πάρα πολύ γιατί δεν είχαμε την εμπειρία από τέτοιους αγώνες και τη διαδικασία που υπάρχει. Ήταν μια πολύ διαδικασία. Απαιτούνται πολλά πράγματα για έναν αγώνα στη θάλασσα.

Ο αγώνας πήγε πολύ καλά. Όλοι αυτοί που συμμετείχανε ήταν πολύ χαρούμενοι. Το ευχαριστήθηκαν όλοι. Ήταν επίσημη διοργάνωση της Ομοσπονδίας. Είχε συμπεριληφθεί στο καλεντάρι της Ομοσπονδίας.

Μας τίμησαν όλοι οι φορείς με την παρουσία τους. Από την Καβάλα είχαμε περίπου 20 συμμετοχές.

Ερ: Φιλοδοξείτε αυτή η διοργάνωση να συνεχιστεί και το επόμενο καλοκαίρι;

Απ: Προγραμματίζουμε να το επαναλάβουμε και το 2022. Θέλουμε να το εντάξουμε πάλι στο καλεντάρι της Ομοσπονδίας και να γίνει σιγά-σιγά θεσμός για την πόλη της Καβάλας.

Ερ: Κορυφαία στιγμή το 2021 ποια ήταν για το Χάρη Παλτόγλου σε προσωπικό επίπεδο;

Απ: Κορυφαία στιγμή ήταν η κλήση μου από την Ομοσπονδία να πάω ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας.

Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για μένα. Παράλληλα μια δικαίωση για όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζομαι στο χώρο του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ. Περισσότερα από 30 χρόνια ασχολούμαι με το άθλημα. Ο σύλλογος μας μπαίνει φέτος στα 20 χρόνια. Ήταν μια μεγάλη δικαίωση. Το όνειρο κάθε προπονητή είναι να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται και η Εθνική είναι μια ύψιστη τιμή.

Ερ: Πως πορεύθηκε ο σύλλογος σας όλο αυτό το διάστημα με την πανδημία;

Απ: Το πιο σοβαρό θέμα, κακά τα ψέματα, ήταν το οικονομικό. Πήραμε μια βοήθεια από το κράτος αλλά ήταν πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουμε.

Εμείς έχουμε ιδιόκτητο χώρο. Τα ενοίκια, το κόστος, είναι πολύ μεγάλο. Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Καταφέραμε με δυσκολίες να σταθούμε όρθιοι. Πρέπει να πω ότι ο κόσμος μας στήριξε όταν ανοίξαμε.

Αυτό το εκτιμώ πάρα πολύ. Στα δύσκολα ήταν κοντά  μας ο κόσμος και μας στήριξε. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Η βοήθεια τους ήταν πολύτιμη σε όλο αυτό που ζήσαμε εκείνη την περίοδο.

Ερ: Περήφανος ο Χάρης Παλτόγλου για το σύλλογο που έχει δημιουργήσει εδώ και πολλά χρόνια;

Απ: Σίγουρα είμαι περήφανος. Έχουν περάσει πάρα πολλά άτομα από τον ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΑΒΑΛΑΣΕ. Επίσης είμαι περήφανος για τις αγωνιστικές δραστηριότητες. Πήραμε πολλά μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Κάναμε μεγάλες διοργανώσεις εδώ στην Καβάλα. Αυτό μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε. Το σημαντικότερο είναι ότι βγάλαμε σωστούς ανθρώπους που όταν τους βλέπουμε μας λένε ότι έχουν σπουδαίες αναμνήσεις από το σύλλογο μας.

Διαβάστε επίσης