• 23 Απριλίου 2024,

Φροντίδα και έργα χρειάζεται και η περιοχή πλησίον της Καλαμίτσας

 Φροντίδα και έργα χρειάζεται και η περιοχή πλησίον της Καλαμίτσας

Η πρόσφατη ιστορία της ακτής της Καλαμίτσας είναι λίγο πολύ γνωστή.

Βρίσκεται σε εκκρεμότητα μεταξύ του Δήμου Καβάλας και της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Κι ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, ο Δήμος Καβάλας – κατόπιν λαϊκής απαίτησης- έλυνε και λύνει βασικά προβλήματα στις εγκαταστάσεις της ακτής.

Πολύ καλά κάνει αφού οι πολίτες πιέζουν, συχνά ζητούν τα αυτονόητα. Και τα ελάχιστα. Αλλά είναι μόνο οι γνωστές βασικές υποδομές που πρέπει να έχουν φροντίδα και παρεμβάσεις;

Όχι φυσικά. Σήμερα ξαναφέρνουμε στην επικαιρότητα την ανάγκη να γίνει το ίδιο στους χώρους στάθμευσης πλησίον της Καλαμίτσας. Ειδικά αυτόν απέναντι από την κεντρική της είσοδο. Μια περιοχή που ταυτόχρονα συνδέει την παραλιακή περιοχή με την Κηπούπολη και τη συνοικία της Νεάπολης (ΔΕΠΟΣ). Η παρκίδα είναι εγκαταλειμμένη χρόνια. Πάρα πολλά. Η άσφαλτος διαλύθηκε και διαλύεται κι οι λακκούβες σύνηθες φαινόμενο.

Γεμίσουν νερά κάθε φορά που βρέχει. Η ίδια περιοχή δεν ρυθμίζεται κυκλοφοριακά.

Δεν υπάρχουν οδικές πινακίδες. Κάποιος δηλαδή που με το όχημα του «βγαίνει» στο σημείο από την Κηπούπολη μπορεί να συνεχίσει την πορεία του προς το δρόμο (την οδό Τενέδου) όπως ο ίδιος το επιθυμεί.

Ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Έτσι γίνεται δίοδος διπλής κυκλοφορίας το σημείο τόσο εισόδου στο χώρο στάθμευσης όσο και (υποτίθεται) εξόδου από αυτόν. Από τύχη μάλλον δεν υπήρξε τόσο καιρό κάποιο ατύχημα. Στην ίδια περιοχή υπάρχει κουτί με «χελώνες» της ΔΕΗ, παραβιασμένο. Στο οποίο έχει πρόσβαση ο καθένας!

Κι όπως συμβαίνει πάντα, ο συγκεκριμένος χώρος στάθμευσης δεν εξυπηρετεί μόνο όσους μένουν εκεί (τα Καλοκαίρια κι όσους κάνουν το μπάνιο τους στην Καλαμίτσα). Βολεύει τους ιδιοκτήτες μεγάλων και καμιά φορά επικίνδυνων οχημάτων (φροτηγών) να τα αφήνουν εκεί για το διάστημα που δεν εργάζονται. Είναι δηλαδή πολλά προβλήματα μαζεμένα όλα σε μια μικρή περιοχή αλλά τόσο χρήσιμη για τη συνοικία και την ακτή της Καλαμίτσας.

Οι κάτοικοι της περιοχής και οι λίγοι επαγγελματίες έχουν ζητήσει από τον Δήμο Καβάλας να φροντίσει και να λύσει όλα όσα ήδη αναφέρθηκαν. Οι αρμόδιοι συμφώνησαν. Παραδέχθηκαν αλλά ως τώρα δεν έκαναν τίποτα. Η πίεση το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί προκειμένου μέχρι την επόμενη Καλοκαιρινή περίοδο τα δεδομένα να αλλάξουν. Προς το καλύτερο. Η Καλαμίτσα άλλωστε είναι μια τουριστική περιοχή και πλαζ. Δεν είναι καθόλου τιμητικό για τον Δήμο Καβάλας, όσοι την επισκέπτονται να βρίσκονται μπροστά σε όλες αυτές τις καταστάσεις.

Διαβάστε επίσης