• 25 Απριλίου 2024,

Μακάριος Λαζαρίδης: «Περήφανος και δικαιωμένος για τη σύνδεση της Καβάλας με το φυσικό αέριο»

 Μακάριος Λαζαρίδης: «Περήφανος και δικαιωμένος για τη σύνδεση της Καβάλας με το φυσικό αέριο»

Η συμβολή του Βουλευτή της Ν.Δ. στην έναρξη των εργασιών στο Χαλκερό


Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης τον Φεβρουάριο του 2020, αποκάλυπτε μέσα από τον ραδιοφωνικό σταθμό της «Πρωινής» τις ευθύνες των τριών πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και της προηγούμενης διοίκησης του ΔΕΣΦΑ για το γεγονός ότι δεν είχαν δημοπρατήσει την κατασκευή του αγωγού υψηλής πίεσης στο Χαλκερό, βασική προϋπόθεση για τη σύνδεση της Καβάλας με το φυσικό αέριο.

Άμεσα ανέλαβε πρωτοβουλίες, το νερό μπήκε στο… αυλάκι και πλέον οι συγκεκριμένες εργασίες ξεκίνησαν, ανοίγοντας το δρόμο για την χρήση του φυσικού αερίου από τους Καβαλιώτες που το επιθυμούν.

«Επιτέλους το φυσικό αέριο έρχεται στην Καβάλα», ανέφερε σε νέα συνέντευξή του στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, σχολιάζοντας τις θετικές και ευχάριστες για την περιοχή μας εξελίξεις. Εξέφρασε τη χαρά του για την είδηση ότι ξεκίνησε από την περιοχή του Χαλκερού και συγκεκριμένα στο σημείο όπου βρίσκεται το λεγόμενο βαλβιδοστάσιο του ΔΕΣΦΑ, το έργο κατασκευής του δικτύου οικιακού φυσικού αερίου και δήλωσε περήφανος και δικαιωμένος για τη συγκεκριμένη εξέλιξη «γιατί θεωρώ ότι έβαλα, με τις μικρές μου δυνάμεις, ένα λιθαράκι σε αυτήν».

Ο κ. Λαζαρίδης υπενθύμισε ότι το Νοέμβριο του 2019 απευθύνθηκε στη ΔΕΔΑ και ρώτησε που βρίσκεται το θέμα σύνδεσης του οικιακού φυσικού αερίου στην περιοχή μας. Εκεί έμαθε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση, καθώς και οι προηγούμενες διοικήσεις ΔΕΔΑ και ΔΕΣΦΑ δεν είχαν δημοπρατήσει το απαραίτητο έργο που θα έπρεπε να έχει προηγηθεί, την κατασκευή δηλαδή του αγωγού υψηλής πίεσης στο Χαλκερό. Κάτι που θα γινόταν το 2023! Όταν δηλαδή πιθανότατα τα χρήματα θα είχαν τελειώσει και θα έπρεπε να αναζητήσουμε νέα χρηματοδότηση!

Από τότε, σημείωσε, «ξεκινήσαμε έναν αγώνα δρόμου που σήμερα, μπορώ να πω με ικανοποίηση, ότι τα καταφέραμε. Αφού ήρθα σε επαφή με τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον πρώην -πλέον- Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη, αλλά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ, Μ. Τσάκα, τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και η διαδικασία προχώρησε. Μάλιστα, το Σεπτέμβριο του 2020, μετά από επικοινωνία μου με τον κ. Τσάκα, είχα γνωστοποιήσει στην κοινωνία της Καβάλας την απόφαση δημοπράτησης του έργου κατά τους επόμενους μήνες. Και παρά την πανδημία, οι εργασίες βρίσκονται πια σε εξέλιξη».

Διαβάστε επίσης