Χαρούμενοι στο ΔΗΠΕΘΕ λόγω Πατρογονικού και Ξεπεσμένου Δερβίση

 Χαρούμενοι στο ΔΗΠΕΘΕ λόγω Πατρογονικού και Ξεπεσμένου Δερβίση

Φανερά χαρούμενοι ήταν  το μεσημέρι οι εκπρόσωποι του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, η πρόεδρος Κορίνα Χιώτη Πρασσά και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Θοδωρής Γκόνης. Ναι μεν παρουσίασαν το πλούσιο πρόγραμμα της επόμενης καλλιτεχνικής περιόδου, ήταν επηρεασμένοι από τις πρόσφατες επιτυχίες τόσο του Πατρογονικού όσο και του Ξεπεσμένου Δερβίση. Ειδικά ο Θοδωρής Γκόνης που είπε χαρακτηριστικά ότι για την παράσταση του Πατρογονικού στην Αθήνα «… ακούσαμε καλό λόγο από το σινάφι μας». Συμπλήρωσε με νόημα: «Πήγαμε στην Αθήνα σαν ένα πραγματικό θέατρο».

Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ μίλησε για την επιτυχία των εκδηλώσεων της πρώτης καλλιτεχνικής περιόδου. Για τα γεγονότα που έπονται τόνισε: « Είναι θέατρο και όχι μόνο. Επιχειρούμε μια πιο ουσιαστική σύνδεση με τους καβαλιώτες. Θέλουμε το καλύτερο δυνατό για το θέατρο. Οι εργαζόμενοι και το καλλιτεχνικό δυναμικό του ΔΗΠΕΘΕ είναι η ψυχή του».

Από το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε κι είναι όντως πλούσιο, ξεχωρίζουμε κι αναφέρουμε τα εξής:

*Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις 20:00 – Παλιά Μουσική: Η ΤΕΧΝΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, Λαμπρινή Ταχτατζή – Απόστολος Αγελαράκης. Δύο πολίτες της Καβάλας διαβάζουν κείμενα που αγαπούν, κείμενα που συνομιλούν, κατά κάποιον

τρόπο, με την επαγγελματική τους ιδιότητα, συζητούν μεταξύ τους και με το κοινό για τη λογοτεχνία, τη

μουσική, τα βάσανα του βίου και για χίλια δυο άλλα πράγματα που μας προβληματίζουν καθημερινά.

*Εγκαίνια Έκθεσης: Σάββατο 2 Φεβρουαρίου Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου ΠΑΛΙΜΨΗΣΤΑ ΛΑΒΑΡΑ του Αστέρη Γκέκα

Παλίμψηστα Λάβαρα της κοινής μνήμης, σινιάλα για τον αίσιο μέλλοντα χρόνο του «πριν». Μια εγκατάσταση μνήμης με ξυλανάγλυφες ζωγραφιές και μεταλλικά στηρίγματα.

* Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 21:00 Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ

ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΕΣ των Δ. Κεχαϊδη – Ε. Χαβιαρά.

* Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 21:00 Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ του Ρομπέρτο Ατάϋντε.

* Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στις 19:00 Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου ΣΙΝΈ ΛΑΥΚΟΣ.Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Πιατά. Ο Δημήτρης Πιατάς σε ρόλο συγγραφέα μας ανοίγει την πόρτα στον κόσμο των αναμνήσεων και

των ονείρων. Ένα οδοιπορικό επιστροφής σ’ ένα εξοχικό σπίτι του 1875, στον Λαύκο Μαγνησίας, σ’ ένα χωριό μέσα στα χιόνια του χειμώνα. Ριπές μνήμης, αποτυπώματα που χάνονται, επεισόδια ανολοκλήρωτα, ήχοι που σβήνουν. Μυθικά ονόματα με σημερινά επώνυμα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας κ. Θοδωρής Γκόνης και ο δημοσιογράφος – συγγραφέας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

* Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 20:00 Παλιά Μουσική Η ΤΕΧΝΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ Σπύρος Δημητριάδης – Αλεξάνδρα Γερακίνη

Δύο πολίτες της Καβάλας διαβάζουν κείμενα που αγαπούν, κείμενα που συνομιλούν, κατά κάποιον τρόπο, με την επαγγελματική τους ιδιότητα, συζητούν μεταξύ τους και με το κοινό για τη λογοτεχνία, τη μουσική, τα βάσανα του βίου και για χίλια δυο άλλα πράγματα που μας προβληματίζουν καθημερινά.

* Κυριακή 3 Μαρτίου στις 20:00 Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου Εφηβική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας Ζωή Καρέλλη – Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ Η ποίηση πίσω από τις λέξεις Παραστάσεις στα σχολεία από 15/2 έως 15/3/2019. Τρείς ηθοποιοί επισκέπτονται τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Καβάλας και προσπαθούν μαζί με τους

μαθητές να λύσουν το αίνιγμα της ποίησης. Θα τα καταφέρουν; Η Ζωή Καρέλλη και η Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ

θα είναι μαζί τους. Οδηγός και σύμμαχός τους, τα ποιήματά τους.

* Τετάρτη 10 Απριλίου στις 18:00 Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης ΤΟ ΛΑΘΟΣ του Αντώνη Σαμαράκη

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας συμμετέχει με την παράσταση «Το Λάθος» στο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο που διοργανώνουν το Ζωγράφειο Λύκειο και τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

*Τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθούν οι «Μέρες Ερασιτεχνικού Θεάτρου» και η 4η γιορτή μαθητικού θεάτρου.

 

 

 

Διαβάστε επίσης